Voor de meeste voetbalfanaten zijn er twee individuele grootmachten in het mondiale voetbal: Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Toch merk je bij beide heren dat ze een tikkeltje ouder worden en dat andere, jongere spelers ervandoor gaan met prijzen. In 2018 mocht Luka Modrić de prijs der prijzen mee naar huis nemen, de Ballon’Dor, maar Lewandowski is enkele dagen geleden uitgeroepen tot FIFA Men’s Player of the Year.

FIFA mens Player of the Year

In 2020 werd door Frankrijk geen Ballon’Dor vrijgegeven. Dit leverde een hoop kritiek op van fans die vonden dat ze de Poolse Bayern München spits Robert Lewandowski ‘bestolen’ hadden voor deze mooie prijs. Uiteindelijk heeft de Poolse ‘goalgetter’ toch nog waardering gekregen voor zijn uitzonderlijke prestaties.

De superspits scoorde namelijk 69 keer in het kalenderjaar 2021. Het record staat op naam van Argentijns voetbalfenomeen Lionel Messi die in een geheel kalenderjaar (2012) 91 goals maakte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Bayern (@fcbayern)

De FIFA Men’s Player of the Year wordt uitgereikt doormiddel van stemmen van nationale ploegen. Bij Nederland hadden Louis van Gaal en captain Virgil van Dijk de eer om mee te stemmen. Bij Van Gaal stond Franse ‘stofzuiger’ van Chelsea, N’Golo Kanté op plaats 1 en bij de captain van het Nederlands elftal stond Egyptische goalmachine Mohamed Salah van Liverpool op de nummer 1 positie. Toch liep ‘Lewan’goal’ski’ uiteindelijk naar buiten met de prijs.

Salaris van Robert Lewandowski bij Bayern München

In 2014 vertrok Lewandowski vanuit Dortmund naar Bayern München voor € 50 miljoen. Hij is elke cent volledig waard geweest en hij bewijst dat keer op keer. Natuurlijk staan goede prestaties gelijk aan een goed salaris. Hij verdient $ 24 miljoen per jaar in München. Daarmee is hij één van de bestbetaalde voetballers op dit moment, maar hij doet ook nog zijn best om dit salaris te investeren en daarmee een nog groter vermogen op te bouwen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robert Lewandowski (@_rl9)

Eigen ondernemingen

Natuurlijk heeft hij zoals elke superster zijn eigen merchandise. Dit is onder andere casual kleding, maar ook in het bijzonder koffie en proteëineshakes. Dit runt hij samen met zijn Poolse vrouw, Anna Lewandowska. Zij heeft zelf ook nog 3,7 miljoen volgers op Instagram en de samenwerkingen met Poolse bedrijven vliegen als warme broodjes over de toonbank. Ook heeft ze nog een sportmerk waar Lewandowski onder contract staat, genaamd 4F.

Wat is het vermogen van Robert Lewandowski?

Kortom, genoeg inkomstenbronnen voor Robert Lewandowski en zijn gehele gezin. Volgens de Mirror heeft de Pool al met al een uitstekend vermogen opgebouwd van € 75 miljoen. Het komt nog niet in de buurt van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar met een transfer naar een andere club zal een mooie tekenbonus al een grote inhaalslag kunnen veroorzaken. Maar of hij ooit zijn geliefde Bayern München gaat verlaten, zal de tijd ons leren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robert Lewandowski (@_rl9)