Het Zwitserse TAG Heuer verbreedt zijn horizon steeds meer. De samenwerkingen met Porsche, Porsche Formula E Team en Red Bull Racing zijn al een gedurende tijd een feit en samen proberen ze verder te komen in de sportindustrie, maar ook in de autoindustrie.

TAG Heuer Carrera Plasma

Het gloednieuwe uurwerk van het Zwitserse horlogemerk, de Carrera Plasma, heeft een prijskaartje van een half miljoen – met name vanwege het gebruik van peperdure materialen. Met materialen zoals zilver, brons en goud schiet de prijs al omhoog, maar een niveautje hoger ligt een allotrope verschijningsvorm diamant.

Het uurwerk van 44 mm wordt aangedreven door een Heuer 02 Tourbillon Nanograph-beweging, heeft Diamant d’Avant-Garde in het laboratorium gekweekte diamanten in de kast en is voorzien van verfraaide indexen. Verder is ‘ie uitgerust met een elegante zwarte leren band met zwarte stiksels en een zwarte titanium klasse 2 ADLC-behandelde sluiting.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TAG Heuer (@tagheuer)

De exclusieve voorraad speelt ook een grote rol aan het prijskaartje van de klok. De klokmakers hebben bij dit prachtwerk 12 karaats diamanten gebruikt. Deze zijn uit een lab vervaardigd en moeten zeer secuur geplaatst worden. Een klein foutje zou al fataal kunnen zijn.

Andere prijsklasse

TAG Heuer is uiteraard een populair horlogemerk, maar kunnen de concurrenten als Rolex, Richard Mille en AP qua vraagprijs niet evenaren. De meeste horloges van het Zwitserse merk kosten rond de € 2.500 tot € 4.600, terwijl de Carrera Plasma daar dus een flinke schep bij opdoet. “Dit is een innovatie die al lang gepland is en die slechts ons openingshoofdstuk introduceert van een lang verhaal dat wordt gecreëerd”, aldus Frédéric Arnault, CEO van TAG Heuer

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TAG Heuer (@tagheuer)

Aankondiging via sociale media

“Een icoon is opnieuw uitgevonden. Met een unieke polykristallijne diamanten wijzerplaat gemaakt van de som van kristallen die als één zijn gegroeid, weerspiegelt de elegantie op een nieuwe manier. Geavanceerde esthetiek, veelzijdigheid en uitzonderlijke ontwerpcodes openen dit uurwerk naar een nieuw rijk van eindeloze mogelijkheden”, aldus TAG Huer.

Iemand in de reacties op socal media wilde graag weten wat het uurwerk zou kosten. TAG Huer reageerde met het volgende: “De Carrera Plasma heeft een geschatte prijs van CHF 350.000 (€ 339.480) en is momenteel zeer beperkt in het aantal beschikbare stukken.”

Bekijk hier de aankondiging op de website van TAG Heuer