Afgelopen transferperiode was Steven Berghuis veruit de meest besproken Nederlandse transfer. De stap van Feyenoord naar Ajax wordt nooit in dank afgenomen bij de fans en de bedreigingen stapelden op. Gelukkig lijkt deze donkere wolk voorbij gedwarreld en is Berghuis negen van de tien keer onderdeel van de startende 11 bij de club uit Amsterdam.

Gevaarlijke transfer

Voor zijn periode bij Feyenoord is Berghuis ook nog een Engels avontuur aangegaan bij Watford, maar na op een dood spoor beland te zijn keerde hij terug naar de Eredivisie en liet zich daar weer van zijn beste kant zien. Hij werd zelfs zo belangrijk voor Feyenoord dat hij captain werd gemaakt van ‘De Trots van Zuid’. Dat maakte zijn overstap naar de Amsterdammers ook nog net even wat ingewikkelder.

Steven berghuis

Toch is Berghuis Rotterdam nog een soort van trouw gebleven aan de havenstad. Volgens BekendeBuren dé plaats waar het prachtige appartement van Steven Berghuis zich bevindt. Het is geen state-of-the-art villa zoals we ze kennen van bijvoorbeeld de Portugese Manchester United-ster Cristiano Ronaldo, maar het is zeker een heerlijk plekje in Rotterdam om je stulpje te hebben.

Steven Berghuis heeft een prachtig uitzicht op de Skyline van Rotterdam

In totaal bedraagt het woonoppervlak van de het appartement 150 vierkante meter. De vierkantemeterprijs is peperduur op De Kop van Zuid, maar gelukkig zijn de salarissen bij topclubs in Nederland ver bovenmodaal. Dat verklaart ook meteen de reden dat Berghuis deze woning met een schitterend uitzicht ‘handje contantje’ afbetaalde. Het zou gaan om een bedrag van € 715.000.

Groot verschil in salaris bij Nederlandse topclubs

Toch is er in salaris een groot verschil tussen Nederlandse topploegen. Je kunt er niet om heen draaien, maar de prestaties in Europese competities zijn beter vanuit de club uit Amsterdam. De Champions League-avonturen van de Ajacieden leveren een stuk meer op dan bij de Conference League waar de Rotterdammers aan deelnemen. Dat zie je ook terug in de salarissen.

Steven Berghuis

In Rotterdam was Berghuis de grootverdiener bij Feyenoord met € 2 miljoen per jaar, maar bij Ajax zijn er nog wel een aantal spelers die meer verdienen. Toch verdient de Apeldoorner het dubbele bij Ajax. Misschien daarom binnenkort een mooi grachtenpand in Amsterdam, Steven?

Salary Sport schat het vermogen van Steven Berghuis op zo’n € 6 miljoen, maar dat kan de 30-jarige bij Ajax verder uitbreiden.

Bekijk hier de woning van Frenkie de Jong in Arkel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)