Land Rover bestaat 75 jaar en die mijnpaal laten ze niet zomaar aan zich voorbij gaan. Ter ere van dit heuglijke feit is er een exclusieve set uitgebracht: de LEGO Icons Classic Land Rover Defender 90. Deze set is samengesteld uit maar liefst 2.336 onderdelen, compleet met alle accessoires voor een uitdagende offroad-expeditie.

LEGO Icons Classic Land Rover Defender 90

Deze spectaculaire set biedt de bouwer de keuze tussen een alledaagse versie voor op de weg en een aangepaste versie die klaar is voor avontuur. De Defender heeft al decennialang bewezen dat hij elke uitdaging aankan en is wereldwijd direct herkenbaar als het ultieme avontuurlijke voertuig.

Lego Land Rover Defender-04 Groot

Het LEGO-model van 32 centimeter lang is lichtgroen met zwarte en grijze contrasterende elementen en uitgerust met tal van accessoires, waaronder een imperiaal, een verhoogde luchtinlaat, een voorbumper met een werkende lier, beschermende treeplanken, een gereedschapskist en rijplaten voor het rijden door modder en zand. Het model beschikt tevens over een werkende stuurinrichting en vering en de motorkap en portieren kunnen worden geopend, terwijl het interieur voorzien is van alle details van de levensechte Defender.

“De klassieke Defender tot leven brengen in stenen was geen gemakkelijke uitdaging. Defender kan je overal mee naartoe nemen, dus tijdens het ontwerpproces wilden we de set dat gevoel van avontuur geven. We kunnen niet wachten om de reacties van de fans te zien”, Kurt Kirstiansen, designmeester van Lego.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LEGO (@lego)

Prijs van de Lego-set

Als kers op de taart kunnen avontuurlijke geesten de introductie van deze prachtige set bekijken op de officiële website van LEGO, waar een spannende Highlands-challenge wordt gepresenteerd. De LEGO Icons Classic Land Rover Defender 90-set is vanaf 1 april leverbaar voor de prijs van € 239,99.

Lego Land Rover Defender-01 Groot

Uiteraard is dit niet de eerste en zeker niet de laatste auto-adaptatie van Lego. In het verleden maakten ze al miniatuur versies van de Porsche 911, Ferrari F40 en ‘The Batman – Batmobile’, maar ook een levensgrootte versie van de ‘James Bond’ Aston Martin DB5 en de Lamborghini Sián.