Op 10 augustus werd het 90-jarige jubileum van Lego gevierd. Het Deens speelgoedbedrijf deed dat destijds met een enorme Lego-taart, maar de koek is nog niet op. Aangezien het bedrijf al jarenlang samenwerkt met de James Bond-franchise, is er in Londen, Leicester Square, om precies te zijn, een levensgrote Aston Martin DB5 uit de 007-films tentoongesteld, bestaande uit 347.954 Lego- blokjes

Lego-versie van Aston Martin DB5

Het kan natuurlijk niet anders dan dat de LEGO-Aston Martin DB5 van James Bond in Engeland staat. Je zal naar de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk af moeten reizen om het kunststukje met eigen ogen te kunnen aanschouwen. De Lego-store op Leicester Square is weer ’s werelds grootste winkel na een recente uitbreiding van 300 m².

Bouw van de replica kostte 57 dagen

De replica van James Bond ’s klassieke Aston Martin DB5 bestaat uit 347.954 blokjes, behoorlijk meer dan de 1295 stukken van de standaard miniatuurset, en is compleet met een roterende kentekenplaten, werkende koplampen, een schietstoel en een dashboard. In totaal kostte de bouw ervan maar liefst 1.366 uur, ofwel 57 dagen.

Hoewel de DB5 zijn debuut maakte in de Goldfinger van 1964, toen de auto gloednieuw was, is de DB5 ook onderdeel in de meeste James Bond-films uit het Daniel Craig-tijdperk waardoor het zijn naam heeft gevestigd als wellicht de meeste beroemdst filmauto in de filmgeschiedenis.