Tesla en SpaceX-CEO Elon Musk heeft een sterke comeback gemaakt in de lijst met rijkste personen ter wereld. Na geruime tijd heeft de voormalig rijkste persoon ter wereld zijn vermogen weer zien oplopen tot boven de $ 200 miljard, waarmee hij weer de op één na rijkste persoon ter wereld is.

Elon Musk maakt sterke comeback op lijst met rijkste personen ter wereld

Lange tijd zag Elon Musk een flinke daling in zijn vermogen. Waar hij in 2021 nog fier bovenaan stond als rijkste persoon ter wereld met een geschat vermogen van $ 320 miljard, slonk dat bedrag al vrij snel. Hij heeft zelfs het Guinness Book of Records gehaald met het record van grootste fortuinverlies in de geschiedenis. De Tesla- en SpaceX-CEO verloor tussen november 2021 en januari 2023 $ 182 miljard. Andere bronnen beweren dat dat bedrag wel eens richting de $ 200 miljard zou kunnen stijgen. Reden daarvoor waren de slechte Tesla-aandelen in 2022, toen het bedrijf het slechtste jaar uit de geschiedenis kende. Ook Musk’s overname van Twitter voor $ 44 miljard hielp niet mee: de prijs van Twitter, tegenwoordig X, daalde met maar liefst de helft sinds Musk het voor het zeggen heeft. Tevens speelden tegenslagen rondom de nieuwe Tesla Cybertruck hem redelijk parten.

Maar de financiën van de geboren Zuid-Afrikaan lijken de afgelopen periode weer wat gestabiliseerd. De Tesla-aandelen schieten weer omhoog, en ook Musk’s ruimtebedrijf SpaceX legt hem bepaald geen windeieren. SpaceX is tegenwoordig de grootste aanbieder van ruimtevaarten ter wereld. Eind 2023 was dit bedrijf zeker $ 180 miljard waard. Zijn vermogen kan overigens nog verder oplopen. Mocht Musk zijn tegengehouden bonus van $ 44 miljard alsnog krijgen (rechters en aandeelhouders zullen daarover beslissen) zal dat zijn vermogen flink spekken.

Jeff Bezos

De plotselinge stijging heeft tot gevolg dat Elon Musk zijn vermogen weer op $ 201 miljard staat, waarmee hij de tweede plaats in de befaamde Bloomberg Billionaires Index bestrijkt, hoewel hij wel flink stuivertje wisselt met Amazon-oprichter Jeff Bezos ($ 202 miljard). Alleen LVMH-topman Bernard Arnault ($ 207 miljard) moet hij echt voor zich dulden. Arnault staat overigens al geruime tijd aan kop in de lijst met rijkste personen ter wereld.