Alsof u met dit weer nog niet genoeg lijstjes van terrassen heeft gezien, doen wij er toch nog een schepje bovenop. Als u nog steeds niet zeker weet waar u het beste van de zon kan genieten deze zomer, kunt u gerust een van de volgende terrassen kiezen. Succes gegarandeerd..! Geniet van een van deze betere plekken in Amsterdam om uw bubbels, rosé of gin-tonics te nuttigen in de zomerzon!

Hier volgen onze 20 favoriete terrassen in Amsterdam!

Foto: The Grand

Foto: The Grand

Sofitel Legend Amsterdam The Grand – Centrum

Kijk dan toch, wat een plaatje, deze binnentuin van The Grand. Laat het omringende gebouw je niet voor de gek houden, tussen de mooie bloemen en planten kan je bij The Grand de hele dag in de zon zitten. Blijf op ons aanraden hier een keer lekker hangen en ga ’s avonds stiekem nog dineren in het geweldige Bridges by Ron Blaauw. 

Café Waldeck – Oud Zuid

Een nieuwe aanwinst voor Oud Zuid, het nieuwe café is nog maar net open op de plaats van het voormalige beruchte barretje Lexington. Deze nieuwe hotspot is van dezelfde eigenaren als George W.P.A. om de hoek, dus dat betekend dat ook deze bar alleen maar aan de hoge standaarden kan voldoen. 

brut-de-mer-terras-pure-luxe

Foto: Brut de Mer

Brut de Mer – De Pijp

Naast dat dit fantastische restaurant al bij onze favoriete seafood restaurants hoort, zit je er ook nog eens geweldig op het terras midden in de Pijp! Bovendien hebben ze bij Brut de Mer gewoon mega goede wijnen, waardoor je er alsmaar kan blijven zitten in het zonnetje terwijl je al nippend aan je drankje de voorbijgaande mensen kan bekijken. Want ja, is het niet oh zo fijn om in de zomer een heerlijke verse oester samen met een wijntje te nuttigen?

The College Hotel – Oud Zuid

Het zonnige terras en de binnenplaats van The College Hotel zijn een echte hotspot en geliefd plekje van Amsterdammers. Maar ook vele VIPS waarderen de anonimiteit en beslotenheid van dit fijne terras. U geniet en relaxt hier op een heerlijke plek in mediterrane sfeer te midden van groene beplanting. U zondert zich hier echt even af van de levendige stad, kortom, de perfecte plek in Amsterdam Zuid om even helemaal tot rust te komen.

Dapper – West

Zo’n heerlijk terras waar eigenlijk bijna heel de dag de zon op straalt. U kunt hier dus uren blijven zitten mocht u dat willen (en dat wilt u, geloof ons). Bovendien is hier naast een lekker drankje ook nog heerlijk te eten.

HL_gardenterrace6_25_675x359_FitToBoxSmallDimension_Center

Foto: The Hilton Hotel Amsterdam

The Hilton Hotel Amsterdam – Oud Zuid

Kom tot rust op niveau op de tribune van het Hilton Hotel, met een uitkijk over de voorbij varende bootjes is het een echt sereen plaatje. De plek bij uitstek om met the incrowd te borrelen op de locatie van de beroemde Hilton Haring Party. 

Tolhuistuin/T.H.T – Noord

In Amsterdam Noord blijft de Tolhuistuin toch onze favoriet, gemakkelijk te bereiken met het pontje en vervolgens een prachtig uitzicht over het IJ. Dit alles terwijl u gerechtjes kunt delen met uw vrienden en in de zon van uw wijntje geniet.

The Harbour Club Amsterdam – Oost

Nogmaals één van onze favoriete Seafood Restaurants in Amsterdam, maar dat is niet zo gek met de combinatie van zon, vis en drank tijdens de zomer. Doordat het terras aan het water ligt creëert dit een uiterst zomers gevoel en kunt u heerlijk genieten in een van de ronde booths met uw vrienden.

Foto: SkyLounge Amsterdam

Foto: SkyLounge Amsterdam

SkyLounge Amsterdam – Centrum

De bar van SkyLounge restaurant is één van onze favoriete hotelbars, vandaar dat we in de zomer ook graag in het zonnetje gaan zitten hoog boven Amsterdam met deze geweldige cocktails. Een groot voordeel? Het heerlijke briesje die u koel houdt tijdens de zonnige zomerdagen. Lees hier onze Experience van het mooie DoubleTree by Hilton.

Carter Bar & Kitchen – Oud Zuid

In Oud Zuid zijn er fijne terrassen genoeg, maar Cater springt er uit door de goede service, de gezellige buurt, het fijne terras en de goede cocktails. Bovendien kan u bij Carter Bar & Kitchen ook nog erg lekker eten.

Foto: W Hotel

Foto: W Hotel

W Hotel – Centrum

Het W Hotel op de Spuistraat heef een superieur dakterras met de mooiste uitzichten over Amsterdam. Bovendien is er een heuse rooftop-pool aanwezig. Laat u hier verwennen met de heerlijke cocktails terwijl u aan uw kleurtje werkt.

Foto: Ron Gastrobar

Foto: Ron Gastrobar

Ron Gastrobar – Oud Zuid

Het restaurant aan de Sophialaan in Oud-Zuid van de bekende kok Ron Blaauw heeft een groot zonovergoten terras, en heerlijk eten, wat wil een mens nog meer..?

Strand Zuid – Oud Zuid

Strand Zuid wordt vandaag heropend en ze hadden niet meer geluk met het weer kunnen hebben..!  Het aangelegde strand bij de RAI trekt met dit weer altijd weer een leuk feest aan..!

Mossel & Gin – West

Mossel & Gin heeft een ontzettend fijn terras. Het relaxte café restaurant Mossel & Gin is ook perfect om met dit weer te genieten van de geweldige Gin-Tonics..!

Foto: InterContinental Hotel Amstel Amsterdam

Foto: InterContinental Hotel Amstel Amsterdam

Amstel Hotel – Centrum

Het InterContinental hotel aan de Amstel heeft toch wel een van de mooiste uitzichten over Amsterdam. Plus uitstekende service en super ambience. Een geweldige plek om in het zonnetje te zitten, met als voordeel de lichte wind van de Amstel die u afkoelt.

Foto: Vondelpark 3

Foto: Vondelpark 3

Vondelpark 3 – Oud Zuid

Vondelpark 3 heeft absoluut het meest statige terras van het hele Vondelpark. Superieure plek om mensen te kijken die in het Vondelpark voorbij komen lopen.

George WPA – Oud Zuid

De Klassieke bistro in Oud Zuid heeft een erg gewild terras in de zomer. Niet gek met de bistro gerechtjes en koude witte wijn die aan de kleine tafeltjes worden geserveerd. Alweer een super leuk terras om lekker mensjes te kijken.

De L'Europe

De L’Europe

Terras de L’Europe – Centrum

Op de Nieuwe doelenstraat 2 bij het L’Europe zit je op het terras direct aan de gracht. Geniet van de voorbij varende bootjes terwijl u van uw rosé nipt op A-locatie in het centrum van Amsterdam.

Hoftuin – Centrum

De Hoftuin op de Nieuwe Herengracht 18A heeft een geweldige binnentuin verscholen tussen de Nieuwe Herengracht en de Nieuwe Keizersgracht, naast de Hermitage. Er zit vaak een leuk publiek op dit terras, wat voor een goede sfeer zorgt.

Marathonweg – Oud Zuid

Het terras van de Marathonweg in Amsterdam Zuid is niet alleen ontzettend fijn om een wijntje op te drinken, maar u kunt er gemakkelijk blijven hangen om ’s avonds nog een lekker hapje te eten.

Lees ook: Sky-high Lounging: De 10 mooiste dakterrassen van hotels