2016 was een goed jaar voor de innovatie in de jachtwereld. Er werd meer dan ooit tevoren geëxperimenteerd met nieuwe ideeën in het ontwikkelen van nieuwe superjacht concepten. Van eco jachten tot de grootste superjacht concepten ooit. Wij hebben een selectie gemaakt van de 6 meest bijzondere superjacht concepten van dit jaar.

Foto: Hybride Megayacht

Hybride Megayacht

Een Zweeds bedrijf genaamd Hareide Design vind dat het zichtbaarder moet worden dat superjachts ook op eco gebied beter kunnen. Dit doen ze met de hybride megayacht van 108 meter lang. Een aantal van de grootste verkooppunten van het jacht zijn een verhoogde ‘dining area’ waardoor er een ongekend uitzicht is tijdens het diner, een groot zwembad en een grote hal die gebruikt kan worden voor ceremonies of bijeenkomsten. Het schip wordt aangedreven door zonnepanelen die een serie van ‘lithium-ion battery banks’ aandrijven. Lees hier meer.

Foto: Black Swan

‘Black Swan’ Superjacht

Ontwerper Timur Bozca heeft het perfecte schip ontworpen voor iedereen die klaar is met het bijna volledig witte aanbod in de wereld van superjachten. Voor diegene die altijd al een tikkeltje meer ‘badass’ wilde overkomen dan de rest is er nu het perfecte schip daarvoor; The Black Swan. Hiermee stapt u zo de wereld van echte Bond schurken mee binnen en kunt u ervan verzekerd zijn dat mensen om u heen wel even twee keer zullen nadenken voordat ze u afsnijden. Lees hier meer.

Foto: Triple Deuce

Triple Deuce

Het 190 meter lange concept yacht zou de grootste ter wereld kunnen gaan worden. Hiermee zou het concept groter worden dan de bekende grootste superjachten ‘Azzam’ (180m) en Eclipse (163m). Alleen een concept yacht genaamd ‘Triple Deuce’ zou groter worden met 222 meter aan lengte, maar dat concept blijkt tot nu toe meer een publiciteitsstunt te zijn dan dat deze daadwerkelijk wordt gebouwd. Lees hier meer.

Foto: Aqueous 120

Aqueous 120

Dit exceptionele schip, Aqueous 120, ontworpen door facheris design is zo bedacht dat er zo veel mogelijk natuurlijk licht mogelijk het schip binnen komt. Het ontwerp bevat een 400 vierkante meter groot deck met een grot infinity pool, lounge stoelen en cocktail bar. Verder bevat het schip twee grote garages waar tenders tot 11 meter lang in kunnen worden gestald plus een jetski en verdere waterspeeltjes. Lees hier meer.

Foto: Shaddai

Shaddai Megayacht

Ontwerper Gabriele Teruzzi heeft dit adembenemende jachtontwerp gecreëerd genaamd ‘Shaddai’. Het 150 meter lange schip heeft naast alle luxe voorzieningen van een superjacht nog één extraordinaire feature, een 38 meter hoge cabine met aansluitend terras met een fantastisch uitzicht. Zoals hieronder te zien is heeft de ontwerper met dit unieke schip ervoor gezorgd dat u een adembenemend uitzicht overal met u mee kan nemen op zee. Lees hier meer.

Eco Catamaran Yacht

Dit is een catamaran yacht concept die een grote stap in de goede ecologische richting neemt. Het ontwerp is gebaseerd op het winnen van zon en wind energie en is ontworpen door Rene Gabrielli. Al dit is samen verpakt in dit glanzende futuristische yacht concept. In het center van de boot zitten twee elektrische turbines aangedreven door lithium batterijen die worden aangedreven dankzij de tolar panelen die eenderde van de boot innemen. Lees hier meer.

Lees ook: Luxe Lijstjes: 6 Grootste Superjachten van Nederlandse Bodem