De race van Carlos Sainz Vázquez de Castro, alias Carlos Sainz jr., verliep niet op rolletjes op het Australische Albert Park Street Circuit. De Spaanse coureur had bij de kwalificatie al last van een rode vlag en kwalificeerde zich uiteindelijk op de 9e plek. Helaas was zijn start op de zondagmorgen ook niet best die hem zelfs op plek 15 bracht. 

Dubbelgevoel voor Carlos Sainz jr. en Ferrari

Een heel groot verlies voor Ferrari was het niet, want ploeggenoot Charles Leclerc zette de derde overwinning van het seizoen op zijn naam. Concurrent Max Verstappen viel uit en dus was er nog steeds ruimte voor een groot feest bij Ferrari.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Racer in hart en nieren

Het racehart zit er al vanaf jongs af aan ingeprent bij Sainz jr. Zijn vader ‘Carlos Sainz’ is ook actief geweest in de racewereld. Alleen wél in een ander segment. De geboren Madrileen was namelijk een fenomeen in de rallysport. De beste man was daar zelfs zo goed in dat hij twee wereldtitels in 1990 en 1992 in de wacht heeft weten te slepen.

Teamgeschiedenis van Sainz

Sainz jr. maakte zijn debuut in de Formule 1 bij Toro Rosso (nu bekend als Alpha Tauri) in 2015, toevallig ook in Australië. Hij vertegenwoordigde de Italianen tot 2017 en maakte vervolgens een droomstap naar Alpine, voorheen bekend als Renault. Mede door deze wisseling vertrok hij toch na een seizoen naar het Britse McLaren om een droomduo te vormen met Lando Norris. Hier eindigde ze op de team ranglijst op een knappe derde plek achter Red Bull en Mercedes.

Ferrari was misschien niet beter op dat moment, maar toch besloot hij naar Ferrari te vertrekken waar hij het nu heel goed kan vinden met Leclerc. Het enige wat nog mist is zijn eerste overwinning voor het Italiaanse raceteam.

Salaris bij Scuderia Ferrari

Uiteraard zal de overstap van McLaren naar Ferrari ook financieel zo zijn vruchten hebben afgeworpen. Zo verdient de beste man € 10 miljoen bij Scuderia Ferrari. Maar tot een jaar of drie geleden reed hij gewoon nog in een simpele Volkswagen Polo.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55)

Bekijk hier de overige salarissen van de Formule 1-coureurs.