De Samsung Galaxy Z Fold 2 is een opvouwbare smartphone die in september 2020 werd gelanceerd als opvolger van de originele Galaxy Fold. Deze telefoon is een belangrijke stap vooruit in de evolutie van de vouwbare telefoons van Samsung, maar dit is niet de beste, duurste of meest exclusieve.

Samsung W23 fold

Die eer gaat naar een ander toestel die weliswaar wel gebaseerd is op dit model. Samsung heeft afgelopen jaar namelijk een nieuwe toevoeging aan haar lijn van vouwbare telefoons uitgebracht: de exclusieve Samsung W23 fold. Deze telefoon is een speciale editie van de Samsung Galaxy Z Fold 2, die alleen in China verkrijgbaar is. Het is een opvallende en indrukwekkende telefoon met diverse functies en mogelijkheden.

De Samsung W23 fold is ontworpen om gebruikers een ongeëvenaarde ervaring te bieden. Het heeft een groot 7,6-inch scherm dat kan worden opgevouwen tot een compactere grootte voor gemakkelijker dragen. Dit scherm is gemaakt van ultra-dun glas en heeft een resolutie van 2208 x 1768 pixels. We hopen dat de eigenaar van dit gelimiteerde model meteen een hoesje heeft aangeschaft, want de kosten om het scherm van deze Samsung te vervangen zullen niet mals zijn.

Samsung

De telefoon heeft ook een klein 6,23-inch scherm aan de buitenkant, zodat gebruikers kunnen zien wie er belt, berichten lezen en snelle acties uitvoeren zonder daadwerkelijk de telefoon te hoeven openen. Fijn! Het buitenste scherm heeft een resolutie van 2260 x 816 pixels en is net als de hoofd display gemaakt van ultra-dun glas.

Wat de prestaties betreft wordt de Samsung W23 fold aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 865 Plus-processor. De 16 GB RAM en 512 GB opslagruimte zorgen ervoor dat de telefoon snel en responsief is, zelfs bij het uitvoeren van meerdere apps en taken tegelijkertijd.

Drie camera’s, waaronder een 12-megapixel groothoeklens

Een van de meest opvallende kenmerken van de Samsung W23 fold is de camera-opstelling. Het heeft een triple-camera aan de achterkant, met een 12-megapixel groothoeklens, een 12-megapixel ultragroothoeklens en een 12-megapixel telelens. Aan de voorkant heeft het een 10-megapixel selfie-camera en een 10-megapixel camera die wordt gebruikt voor het maken van video-oproepen.

Wat betreft de batterij heeft de Samsung W23 fold een batterijcapaciteit van 4500 mAh en ondersteunt het snelladen tot 25 W en draadloos opladen tot 11 W. Het heeft ook een vingerafdrukscanner aan de zijkant van de telefoon voor veiligheid en gemak en in het pakketje zit ook een multifunctionele S-pen.

Aangezien het toestel alleen verkrijgbaar is in China is een prijsindicatie lastig te geven, maar volgens de Britse YouTuber Arun Rupesh Maini, beter bekend als Mrwhosetheboss, moest hij zo’n $ 2.580, exclusief extra (verzend)kosten, betalen.