Hoewel het lijkt alsof ze gezegend zijn met magische tandpasta of genetisch perfecte tanden hebben, is dit niet altijd het geval. Veel van deze beroemdheden hebben hun glimlach laten transformeren door middel van facings. Ze hebben ervoor gekozen om hun zelfvertrouwen te vergroten door hun tanden te laten verfraaien, waardoor ze er altijd op hun best uitzien, zowel op de rode loper als op het voetbalveld.

Het geheim achter de perfecte glimlach van veel beroemdheden en voetballers wordt vaak toegeschreven aan deze plaatjes. Deze dunne laagjes materiaal worden op de tanden geplaatst om oneffenheden te verdoezelen, tanden te verlengen of de kleur te verbeteren. Het resultaat is een stralend witte en perfect uitgelijnde glimlach.

Verschillende soorten facings

Er zijn verschillende soorten facings waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van de specifieke behoeften en het budget. De meest voorkomende materialen die worden gebruikt voor facings zijn composiet en porselein.

De composieten zijn gemaakt van een tandkleurige kunststof die direct op de tand wordt aangebracht. Deze methode is relatief goedkoper dan porseleinen facings, maar heeft wel een kortere levensduur. Composiet facings kunnen gemakkelijk worden gerepareerd of vervangen als ze beschadigd raken.

Porseleinen daarentegen worden in het laboratorium op maat gemaakt en vervolgens op de tand bevestigd met behulp van adhesieven. Porselein heeft een natuurlijke uitstraling, is duurzaam en bestand tegen vlekken. Dit type facing gaat over het algemeen langer mee dan composiet facings, maar kan duurder zijn.

Het geheim achter de perfecte glimlach van beroemdheden en voetballers met facings

Prijzen per tand en volledig gebit

Wat betreft de prijzen per tand varieert dit sterk, afhankelijk van het type facing dat je kiest en de tandartspraktijk waar je naartoe gaat. Gemiddeld liggen de kosten voor een composiet facing tussen de € 200 en € 400 per tand. Porseleinen facings zijn duurder, met prijzen die variëren van € 500 tot € 1.000 per tand. Het is belangrijk om te onthouden dat dit richtprijzen zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen verschillen.

Als je ervoor kiest om een volledig gebit te laten behandelen met facings, moet je rekening houden met hogere kosten. Voor een volledig gebit met composiet facings kunnen de prijzen variëren van 3000 tot 6000 euro, terwijl porseleinen facings voor een volledig gebit meestal tussen de € 8.000 en € 12.000 kosten.

Beroemdheden en voetballers met facings

Het is interessant om op te merken dat veel beroemdheden en voetballers ervoor hebben gekozen om hun glimlach te verbeteren met behulp van dit fenomeen. Denk bijvoorbeeld aan BN’ers zoals Donny Roelvink, Chantal Janzen en Wendy van Dijk, maar ook aan voetballers zoals Cristiano Ronaldo en Neymar. Deze bekendheden staan bekend om hun stralende witte tanden en perfect uitgelijnde glimlach.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PUMA Motorsport (@pumamotorsport)