In de wondere wereld van mondiale topsport zijn er enkele namen die niet alleen bekend zijn vanwege hun uitzonderlijke talent op het veld, maar ook vanwege hun vermogen om buiten de sportarena succesvol te zijn. Drie van deze opmerkelijke persoonlijkheden zijn onder meer Max Verstappen, Neymar en Alex Morgan, wiens succesverhalen verder reiken dan alleen hun prestaties op het sportveld. Hoe manifesteren zij zich buiten het sportveld?

Max Verstappen is tegenwoordig meer dan alleen coureur

Max Verstappen kennen we natuurlijk als tegenwoordig drievoudig wereldkampioen in de Formule 1. De Limburger heeft met zijn team Red Bull Racing niet alleen de racewereld veroverd met zijn ongeëvenaarde rijvaardigheden, maar heeft ook een indrukwekkende merkwaarde opgebouwd buiten de racebaan. Naast fysiek racen, blijkt uit een artikel van ExpressVPN dat Max Verstappen zich de laatste jaren ook heeft gemanifesteerd als fervent sim-racer. Daar is hij tevens erg goed in. Inmiddels heeft de coureur zelfs zijn eigen simrace-team, genaamd ‘Team Redline’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Team Redline (@teamredlinesim)

Verder hebben zijn charismatische persoonlijkheid en onmiskenbare talent hem talloze lucratieve sponsorschappen opgeleverd, waaronder deals met grote merken als Red Bull, Aston Martin en Exact. Verstappen heeft ook geïnvesteerd in vastgoed en andere zakelijke ondernemingen, waardoor hij zijn vermogen verder heeft laten groeien. Het vermogen van de coureur wordt op zo’n € 120 miljoen geschat.

Neymar: van voetballegende naar ondernemer

Neymar is natuurlijk dé Braziliaanse voetballegende van de afgelopen twee decennia. Begonnen in zijn thuisland bij de club Santos en ontwikkeld tot wereldster bij FC Barcelona en het Braziliaanse nationale team, heeft de creatieveling al een indrukwekkend cv opgebouwd. Na een semi-mislukt avontuur bij het steenrijke Paris Saint-Germain koos Neymar afgelopen zomer voor een avontuur bij het Saoedische Al-Hilal. Echter scheurde hij in oktober zijn kruisbanden af, waardoor hij al ruim een half jaar aan de kant staat. Dat deert hem echter niet zijn imperium buiten het voetbalveld uit te breiden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Neymar Jr (@neymarjr)

De Braziliaan staat immers niet alleen bekend om zijn vloeiende bewegingen op het voetbalveld, maar ook om zijn ondernemerschap buiten de sport. Naast zijn lucratieve voetbalcontracten heeft Neymar een indrukwekkende lijst van sponsordeals, waaronder partnerschappen met Nike, Red Bull en Gillette. Bovendien heeft hij geïnvesteerd in verschillende bedrijven, waaronder start-ups en vastgoedprojecten, en heeft hij zijn eigen kledinglijn gelanceerd, waardoor hij een veelzijdige bron van inkomsten heeft gecreëerd. Zijn geschatte vermogen van zo’n € 200 miljoen liegt er dan ook niet om.

Ster van het wereldwijde vrouwenvoetbal is voorvechter met miljoenen

Alex Morgan is een van ’s werelds beste vrouwelijke voetballers. De 34-jarige Amerikaanse heeft niet alleen indruk gemaakt op het veld, maar ook daarbuiten als een voorvechter voor gelijkheid in de sport en als een succesvolle ondernemer. Ze heeft deals gesloten met grote merken als Nike, Coca-Cola en Secret Deodorant, en heeft haar eigen boeken gepubliceerd, waaronder de bestseller “Breakaway: Beyond the Goal”. Bovendien heeft Morgan geïnvesteerd in technologiebedrijven en heeft ze zich actief ingezet voor maatschappelijke kwesties, zoals gendergelijkheid en vrouwenrechten.

De sleutel tot succes

Het succes buiten de velden van deze drie is onmiskenbaar te danken aan hun toewijding, vastberadenheid en slimme zakelijke instinct. Door hun sportieve prestaties te combineren met lucratieve sponsordeals, investeringen in diverse zakelijke ondernemingen en betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties, hebben ze een blijvende impact gemaakt, zowel op als buiten het sportveld.