Een opvallend gerucht uit de voetbalwereld. De Saoedische club Al Nassr, die ook Cristiano Ronaldo onder contract heeft staan, zou namelijk een poging willen wagen om de Nederlandse verdediger Virgil van Dijk naar het Midden-Oosterse land te halen. De 32-jarige Bredanaar zou daarmee de bestbetaalde verdediger ter wereld kunnen worden.

Al Nassr wil poging wagen om Virgil van Dijk naar Saoedi-Arabië te halen

De 32-jarige Virgil van Dijk is met het Nederlands Elftal momenteel in voorbereiding op het EK, maar in de tussentijd draait de geruchtenmolen rondom transfers op volle toeren. Volgens de doorgaans goed ingevoerde Spaanse krant Marcazou de Saoedische club Al Nassr Van Dijk willen verleiden tot een overstap naar Saoedi-Arabië. In de hoofdstad Riyad zou Van Dijk in één klap de bestbetaalde verdediger ter wereld kunnen worden.

Mocht Van Dijk overstag gaan, wordt hij teamgenoot van de Portugese superster Cristiano Ronaldo. Hij verkaste eind 2022 naar de Saoedische club na een conflict met de Nederlandse trainer Erik ten Hag bij Manchester United. Sinds de overgang van Ronaldo volgden talloze andere voetbalsterren hem naar het Midden-Oosterse land. Vooral in de zomer van 2023. Toen vertrokken onder meer Karim Benzema, N’Golo Kanté, Riyad Mahrez, Roberto Firmino en Georginio Wijnaldum naar het steenrijke Saoedi-Arabië.

Van Dijk zou dus de volgende in dat rijtje kunnen worden. Dinsdagavond zou de zaakwaarnemer van Van Dijk een ontmoeting met afgevaardigden van Al Nassr, waarbij een contractvoorstel op tafel zou zijn gelegd. Wat de verdediger precies zou kunnen verdienen wordt niet duidelijk, wel zou Van Dijk bij akkoord de best verdienende verdediger ter wereld worden. Het is overigens nog onduidelijk hoe Van Dijk zelf tegenover een overgang staat.

Onder contract bij Liverpool

De 32-jarige Van Dijk staat momenteel onder contract bij het Engelse Liverpool, waar de Nederlandse trainer Arne Slot dit seizoen trainer wordt. Daar speelt hij sinds eind 2017. Destijds kwam hij over van het Schotse Celtic. In Liverpool kent Van Dijk tot dusver een zeer succesvolle carrière. Hij is aanvoerder, wist in 2019 de Champions League te winnen en pakte in 2020 de landstitel in Engeland, wat voor Liverpool destijds de eerste in 30 jaar was. In Nederland speelde Van Dijk voor Willem II en FC Groningen.