Kerst vereist ieder jaar weer de nodige aandacht. Zo moeten er vaak cadeaus worden gekocht, is ’t huis in rep en roer voor een goede kerstboom en slaat menig man een modderfiguur door het geklungel met de lampjes. Hoe dan ook, er gaat wat werk aan vooraf, maar eenmaal klaar is ’t de gezelligste tijd van het jaar. Iedereen wil natuurlijk geheel naar eigen smaak versieren. Met ieder nieuw jaar worden de accessoires steeds uitbundiger en duurder. Wij hebben een selectie van de meest exorbitante items gemaakt. Items die perfect zijn voor kerst, maar minder perfect voor je portemonnee.

Pakpapier met kristallen – €7000

Kerst is natuurlijk niet compleet zonder cadeaus. Die op hun beurt weer niet compleet – en tevens minder spannend – zijn zonder pakpapier. Bij Rebekah Chol weten ze dat en daar hebben ze maar meteen werk van gemaakt. Het bedrijf is gespecialiseerd in luxueuze cadeauverpakkingen en heeft speciaal voor de kerstdagen dit papier gecreëerd. Het papier is gecoat in Swarovski-kristallen. We kunnen ons voorstellen dat je dit papier dus niet zomaar uit elkaar scheurt – althans wij zouden ’t niet durven.

dit zijn 's werelds duurste kerstaccessoires Pure Luxe

Kerstbal – €125.000

Ja je leest het goed. Een kerstbal van ruim honderdduizend euro, ’t kan niet veel gekker. Deze kerstbal is speciaal vanwege de uiterlijke eigenschappen. Het is namelijk niet zomaar een kerstbal, maar eentje die omgeven is door maar liefst 500 diamanten. Drie van deze 500 diamanten zijn 1-karaats en om ’t geheel af te maken is de kerstbal omringd door twee ringen die ieder 188 Robijnen dragen. Het kan niet gek genoeg in je kerstboom natuurlijk.

dit zijn 's werelds duurste kerstaccessoires Pure Luxe

Een diamanten kerstster – €900.000

Het feest is niet compleet zonder de magische kerstster natuurlijk. Als topje van de ijsberg – of in dit geval topje van je kerstboom, is deze kerstster het ultieme accessoire voor jouw ideale kerstsfeer. De ster is gemaakt van zilver en goud en draagt 281 diamanten. In het centrum van de ster vinden we een zeer zeldzame 5-karaats D flawless diamant. Deze creatie komt van de tekentafel van 77 Diamonds met de intentie om ’s werelds meest glamoureuze kerstster ooit te maken. Of ze dat is gelukt, het lijkt er wel op. De prijs maakt het in ieder geval ’s werelds duurste kerstster.

dit zijn 's werelds duurste kerstaccessoires Pure Luxe

Gouden Kerstman – €1,5 miljoen

Goud is helemaal niet fout, dat klopt wel redelijk – behalve in ’t geval van deze Kerstman. Dit beeldje van ongeveer 45cm hoog weegt maar liefst 20 kilogram en bestaat uit goud. Enkel uit goud. Het is dus absoluut een eye-catcher en tevens de meest over-the-top creatie van dit lijstje. Het beeld is een creatie van de hand van de Japanse Ginza Tanaka. Natuurlijk moet er nog een extra detail aan toegevoegd worden in de vorm van een diamant in de riem van de Kerstman. Het kan niet gek genoeg.

dit zijn 's werelds duurste kerstaccessoires Pure Luxe

Gouden kerstboom – €1,8 miljoen

Om even in gouden sferen te blijven hebben we maar meteen een bijpassende boom gezocht. Ook deze creatie is er een van Ginza Tanaka – een in Tokyo gebaseerde juwelier. Het gaat om een kerstboom van ruim 2 meter hoog. Het geheel weegt zo’n 12 kilogram en bestaat enkel en alleen uit 24-karaats goud. Dat is dus niet alleen de boom, maar ook alle ‘ornamenten’ die erin hangen. We willen we adviseren een dergelijke boom enkel binnen neer te zetten – liefst goed achter slot en grendel en met 24-uurs bewaking.

dit zijn 's werelds duurste kerstaccessoires Pure Luxe

Bron: Luxatic