De Iraanse vluchteling, wie het wist te schoppen tot miljonair, is de eigenaar van een nieuw pronkstuk. De ondernemer, Salar Azimi, heeft een wel hele bijzondere sleutelhanger kunnen toevoegen aan zijn collectie. Hij werd de eigenaar van een Lamborghini-sleutelhanger. De Iraanse ondernemer zegt zelf dat de sleutelhanger een ontzettend hoge waarde zou hebben van maar liefst vier auto’s. Of Salar Azimi het hier heeft over vier auto’s uit zijn collectie lijkt ons sterk, maar aan de sleutelhanger hangt zeker een pittig prijskaartje. Daarnaast zou de ondernemer geen euro hebben betaald voor de prachtige sleutelhanger van onwijze waarde.

Salar Azimi neemt sleutelhanger met een waarde van maar liefst € 40.000 in ontvangst

Salar Azimi is een Iraanse ondernemer. Hij kwam op 13-jarige leeftijd als vluchteling naar Nederland, waar hij asiel aanvroeg. In korte tijd wist hij zich op te werken tot miljonair. Azimi wist deze status te bereiken, voornamelijk door investeringen in horeca en vastgoed. Azimi werd met name bekend voor het grote publiek vanwege zijn deelnames aan verschillende televisieprogramma’s, waarin hij opvalt vanwege zijn extravagante levensstijl en uitgesproken mening. Daarnaast was Salar Azimi ook al twee keer te gast in de video’s op het Pure Luxe YouTube-kanaal. Zo kreeg u een keer een tour door het kasteel en langs het wagenpark van Azimi. In de tweede video werd de duurste kaviaar ter wereld geproefd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adam Jewellery (@adamjuwelier)

Salar Azimi wist toch weer met deze ‘aankoop’ het publiek te shockeren. De Iraanse zakenman zou de sleutelhanger gekocht hebben met een waarde van maar liefst € 40.000. Alhoewel een nieuwe auto al snel € 17.000 kost, echter zou u drie prachtige occasions kunnen kopen voor het geld van deze sleutelhanger. Salar Azimi zegt in een video dat hij de sleutelhanger gekregen heeft van een fan. Het zou een bedrijf zijn waar hij geregeld reclame voor heeft gemaakt. De sleutelhanger werd speciaal voor hem gemaakt door een juwelier die gevestigd is in Dubai en Den Haag. Adam Jewellery is gespecialiseerd in het maken gepersonaliseerde sieraden en werkte in het verleden al vaker met bekende Nederlanders zoals Trijntje Oosterhuis.

Volledig ingelegd met diamanten

De sleutelhanger met een waarde van een jaarsalaris werd dan ook speciaal ontworpen voor Salar Azimi. De sleutelhanger is volledig ingelegd met prachtig schitterende diamanten. Op de ene zijde van de sleutelhanger is zijn naam ‘Azimi’ te zien. Op de andere zijde van de sleutelhanger is het logo te zien van de Italiaanse sportauto fabrikant Lamborghini. Alhoewel het geen officieel Lamborghini-product is, heeft de sleutelhanger wel alle charme van het sportieve automerk. Salar Azimi is zelf dan ook uiterst tevreden met zijn nieuwe sleutelhanger, hij vindt de sleutelhanger ongekend mooi. Een ding is zeker, door deze schitterende sleutelhanger kan de Iraanse zakenman zijn sleutel nooit meer kwijtraken.

Afgelopen jaar kwam Salar Azimi echter ook wat minder positief in het nieuws. In de zomer van 2023 legde het Openbaar Ministerie beslag op een hotel, verschillende huizen, huurpenningen, bankrekeningen, aandelen en inkomsten uit de BV’s van Salar Azimi en zijn broer, Sasan. In 2021 vielen agenten voor het eerst het landgoed van Azimi in het Zeeuwse Aardenburg binnen, naar aanleiding van een onderzoek dat gestart werd in 2018 vanwege een verdenking van witwassen. Op basis van het verhoor en de verdenkingen heeft het Openaar Ministerie een nieuw onderzoek gestart op de verdenking van valsheid in geschrifte. De zaak en het onderzoek naar Salar Azimi en zijn broer loopt nog steeds tot op het heden.