Al zolang als autofabrikanten absurd snelle auto’s fabriceren, zolang zijn er andere merken en producenten die producten fabriceren in relatie tot deze auto’s. Neem bijvoorbeeld Porsche Design (dat men altijd direct lieert aan het Duitse sportwagenmerk) of Breitling (dat toch wel snel in link tot Bentley wordt genoemd). Het is niet geheel onlogisch: een merk dat zo z’n product insteekt kan min of meer meeliften op het succes van de auto. Zo zullen de producenten van deze fiets ook gedacht hebben.

de Cervélo P5X Lamborghini Edition Triathlon fiets

Cervélo Cycles is een fietsenproducent uit Canada, bekend vanwege hun lichte en zeer snelle fietsen. Het merk heeft speciaal voor de Autoshow van Genève een samenwerking met Lamborghini te weten realiseren. De fiets is speciaal voor triatlons gemaakt en wordt onder meer gekenmerkt door de Lamborghini-stijl zoals we die ook van hun auto’s en Lamborghini’s Centro Stille gewend zijn.

lamborghini cervélo fiets triatlon autoshow genève Pure Luxe

De fiets is niet alleen zeer stijlvol vormgegeven door het artwork uit de koker van Lamborghini. Nee, Cervélo heeft werkelijk een top-class triatlon-fiets neer willen zetten. De vormen, het gebruik van de specifieke materialen: alles wijst op aerodynamica. Een eigenschap die uiteraard zeer karakteristiek is voor Lamborghini. Het is dan ook niet vreemd dat de beide merken hierin samenkomen. Hoeveel de fiets mag kosten is onbekend. We verwachten in ieder geval dat je er een aardige duit voor neer zult moeten tellen. Een Lamborghini auto is niet goedkoop. Een Lamborghini fiets zal dat dus ook niet zijn.

lamborghini cervélo fiets triatlon autoshow genève Pure Luxe lamborghini cervélo fiets triatlon autoshow genève Pure Luxe lamborghini cervélo fiets triatlon autoshow genève Pure Luxe lamborghini cervélo fiets triatlon autoshow genève Pure Luxe