Monaco wordt door velen gezien als het epicentrum van de rijken der aarde. Het is zo’n plek waar een ‘simpele’ Porsche 911 niet meer doet verbazen en een jacht in principe een must is. In de deelgemeente Monte-Carlo, home of the rich and famous, vinden we het superluxe Hôtel de Paris. Een hotel dat de afgelopen vier jaar druk bezig is geweest met renoveren. Één van de resultaten van deze langdurige renovatie-periode is het tot stand brengen van de enorme Princess Grace Suite. 

Hôtel de Paris Princess Grace Suite

Met een totaliteit van ruim 900 vierkante meter is deze suite absoluut extreem en over the top. Het hotel staat erom bekend dat praktisch iedere kamer of suite wel een bovengemiddeld goede status heeft. Toch moet deze suite alles overtreffen. Het begint al bij ’t feit dat de Princess Grace Suite maar liefst twee verdiepingen beslaat. Dit aspect geeft meteen aan over wat voor setting we ’t hebben.

hôtel de paris princess grace suite Monte-carlo Monaco Pure Luxe

De suite combineert moderne aspecten met iets meer vintage-geïnspireerde zaken. Alles wat je ziet is tot stand gekomen aan de hand van de officiële huwelijks-receptie én het 20-jarig huwelijksfeest van de princes. Dit heeft ze namelijk gevierd in het hotel zelf. De betrokkenen waren dus in staat om verschillende elementen uit deze festiviteiten te verwerken in de indeling en inrichting van deze suite.

hôtel de paris princess grace suite Monte-carlo Monaco Pure Luxe

In stijl verblijven in Monaco

In de suite zelf wordt gebruik gemaakt van de meest luxueuze materialen. Denk dan aan prachtig houtwerk, het gebruik van parels is de afwerking en details en agate panelen. Niet echt doorsnee elementen, dat is een zekerheid. Daarnaast zijn er een hoop details die rechtstreeks uit het leven van de princes komen. Denk dan aan diverse literatuur-stukken en poëtische bundelingen. Welke verspreid zijn over de gehele suite.

hôtel de paris princess grace suite Monte-carlo Monaco Pure Luxe

Tijdens je verblijf in de suite kun je onder andere gebruik maken twee slaapkamers, een kantoorruimte, drie lounge-ruimtes en een living. Uiteraard wordt je tijdens je verblijf van alle gemakken voorzien door een team van personeelsleden die je op je wenken bedienen. Daarnaast wordt je natuurlijk toegelaten tot je eigen plekje op het strand tijdens de zomerdagen. In de winterdagen ruil je die plek in voor een dagje ontspanning in de bekende Thermes Marins Spa. Mocht je nog andere wensen hebben, dan zullen deze vast wel gehonoreerd worden – u vraagt, zij draaien.

hôtel de paris princess grace suite Monte-carlo Monaco Pure Luxe

Bron: Robbreport