De BMW R100 is een graag geziene gast bij bedrijven en individuen die het customizen van motoren tot een ware kunst hebben verheven. Het model van de motor, het feit dat onderdelen nog relatief eenvoudig te krijgen zijn en de robuuste uitstraling maken de BMW R100 een geliefd object. Zo vindt ook Vincent Degano, de man verantwoordelijk voor deze koperen creatie.

BMW R100 R Mystic

Naar het schijnt heeft Vincent Degano het BMW-virus te pakken door z’n vader. Deze reed al zolang als Vincent zich kan heugen op BMW motoren en dat stak Vincent aan. Hij steekt z’n liefde voor deze motoren dan ook niet onder stoelen of banken en houdt zich – zeer intensief – bezig met het opknappen en aanpassen ervan. Vrijwel alle motoren die hij aanpast, hebben de herkenbare Scrambler-stijl. Volgens Vincent is dit vanwege hun ‘comfortabele rijders-positie’.

bmw r100 r mystic caféracer motor Pure Luxe

Toch is deze BMW R100 R Mystic niet in die stijl opgebouwd. Er is voor deze BMW duidelijk gebruik gemaakt van het caféracers DNA zoals we dat steeds meer zien bij motoren. Een caféracer staat erom bekend dat ‘ie makkelijk te gebruiken is om te cruisen en niet zozeer een snelheidsmonster is. Degano heeft de motor grondig onder handen genomen. Zo zijn alle onderdelen opnieuw in een kleur gespoten. Is de voorvork gezandstraald en met een koperen powder coating onder handen genomen en zijn de wielen zwart gemaakt.

bmw r100 r mystic caféracer motor Pure Luxe

Daarnaast heeft hij ook enkele technische aspecten aangepast. Zo heeft de motor modernere en grotere Brembo remmen mogen ontvangen en zijn er spacers geplaatst om het geheel op de juiste manier voor de dag te laten komen. Wat misschien nog wel het meeste opvalt is de koperkleur op de body. Deze valt beslist in de categorie bijzonder en dit is dan ook meteen wat de motor zo’n aparte verschijning maakt. Je moet er van houden, maar een bijzondere creatie is het zeer zeker.

bmw r100 r mystic caféracer motor Pure Luxe bmw r100 r mystic caféracer motor Pure Luxe bmw r100 r mystic caféracer motor Pure Luxe bmw r100 r mystic caféracer motor Pure Luxe