In de meeste wintersportgebieden is een hotel gesitueerd aan de voet van een ski-piste om zo gasten de ultieme wintersport beleving te geven. Echter, bij het Audemars Piguet Hotel des Horlogers is dit heel anders. Het hotel is een ski-piste op zich en geeft bezoekers een kans om van de bovenste verdieping naar beneden kunnen skiën. Een uniek concept dat perfect past bij het stijlvolle imago van het horlogemerk zoals we dat kennen.

Het hotel is een idee van de Bjarke Ingels Group

Audemars Piguet heeft de Deense architectengroep de opdracht gegeven om een hotel te creëren dat alle traditionele aspecten van een hotel op de schop neemt. Mede door deze benadering en de wens iets te creëren wat bij ’t merk past, zien we een hotel dat anders is dan wat we gewend zijn. De niveaus lopen niet alleen in elkaar over, maar zijn ook trapsgewijs op elkaar geplaatst. Het lijkt alsof ’t hotel aan alle zijden uit elkaar is getrokken.

audemars piguet hotel des horlogers bjarke ingels group Pure Luxe

Door de toevoeging van dit hotel krijgt de volledige Audemars Piguet campus een geheel nieuwe uitstraling. Het hotel is dusdanig gesitueerd dat gasten uitkijken over de beroemde Vallée de Joux – een walhalla voor horlogeliefhebbers. In het totaalbeeld zien we duidelijk dat de stijl perfect past bij de bestaande gebouwen. Zo is het hotel – door z’n speels uiterlijk – in perfecte harmonie met Musée Atelier. Op ’t moment van schrijven is het hotel van 7000 vierkante meter in aanbouw. Wanneer verwacht wordt dat het klaar is, dat is nog onduidelijk. Zeker is wel dat het een absoluut pareltje gaat worden.

audemars piguet hotel des horlogers bjarke ingels group Pure Luxe audemars piguet hotel des horlogers bjarke ingels group Pure Luxe audemars piguet hotel des horlogers bjarke ingels group Pure Luxe audemars piguet hotel des horlogers bjarke ingels group Pure Luxe

Bron: Bjarke Ingels Group