Tavi Castro. Zijn volgersaantal op Instagram staat op 3,1 miljoen en op Facebook 7,9 miljoen, Spartaanse krijgers zouden jaloers zijn op zijn fysiek en hij is de CEO van een goedlopend fitness-kledingmerk. De 31-jarige valt op iedere mogelijke manier op en daarom willen wij zijn succesverhaal onder de loep nemen.

Tavi Castro voetbalde bij FC Dordrecht en studeerde aan de TU Delft

Tavi Castro werd in Mexico geboren en verhuisde met zijn gezin op zijn 4e naar Canada voordat hij op 17-jarige leeftijd naar Nederland kwam om zijn droom om profvoetballer te worden na te jagen. Hij ging van start bij FC Dordrecht, maar al gauw studeerde de exotische klerenkast ruimtevaarttechniek aan de TU Delft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tavi Castro (@tavicastro)

Zijn studie combineerde hij met online fitnesscoaching en langzamerhand begon hij enkelen binnen zijn clientèle t-shirt aan te bieden. Na het winnen van een wedstrijd georganiseerd door Musclemania in Engeland brak hij internationaal door als bodybuilder. Vervolgens ging hij door met kleding wat uitmondde in Body Engineers, een kledingmerk en webwinkel voor en door bodybuilders en atleten.

Naast zijn ondernemersverhaal heeft Castro verschillende internationale bodybuildingtitels van Musclemania gewonnen en lanceerde hij in 2016 zijn professionele carrière als DJ en muziekproducent nadat hij een krabbeltje zetten onder een contract Spinnin’ Records, waar bijvoorbeeld ook Martin Garrix, Tiësto en Afrojack zijn begonnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Body Engineers ™ (@bodyengineers)

Influencer marketing Body Engineers

Net als de doorslaggevende strategie die bij Gymshark wordt toegepast, dat werd opgericht door de destijds 19-jarige Ben Francis, maakt Body Engineers gebruik van ‘influencer marketing’. Ze zijn constant op zoek naar atleten om mee samen te werken en te promoten via hun social media-accounts. Alles vindt online plaats, zo komen er ook geen fysieke winkels aan te pas. Hoeveel omzet het bedrijf draait, is echter onbekend.

Zoals we in het verleden vaker hebben gezien sluit succes depressies niet uit. Castro ondervond dat enkele jaren geleden toen hij te maken kreeg met suïcidale gedachtes en kampte met paniekaanvallen. Hij voelde zich geïsoleerd van zijn omgeving, met name doordat mensen anders met hem om gingen vanwege zijn succes. Na het ontmoeten van zijn vriendin, spirituele ontdekkingen en de geboorte van zijn dochter vond hij het geluk weer terug in zijn leven.

Momenteel is hij woonachtig in de oude Maya-stad en toeristische trekpleister Tulum, Mexico – zijn geboorteland. Daar woont hij samen met zijn vriendin, het Bulgaarse fitnessmodel Yanita Yancheva en zijn dochter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tavi Castro (@tavicastro)

DE SUCCESVERHALEN VAN…