Vertu is herrezen uit de dood. De in Groot-Brittannië gevestigde telefoonfabrikant specialiseert zich in het maken van exclusieve telefoons en waren een van de eerste die telefoons als statussymbool besloten te verkopen. Het was enige tijd stil vanuit hun kant, maar ze zijn nu terug met Constellation X ULM 2122, ter ere van het 22 jarige bestaan van het merk, die gekocht kan worden middels hun eigen NFT’s.

Nieuwste model van luxefabrikant Vertu

Vertu is altijd een merk geweest dat synoniem staat voor geavanceerde technologische innovatie en high fashion vakmanschap. Echter kregen ze in 2017 te maken met een faillissement, waardoor we niks meer van ze te horen kregen, maar de eigenaar Vertu zei toen al dat hij ernaar streefde om bedrijf weer uit te boeken.

En dat moet gebeuren met de Constellation X ULM. Vertu Paris werkte samen met Binance om de nieuwe smartphone te lanceren. De nieuwe smartphone is dan ook alleen verkrijgbaar via de aanschaf van NFT’s, terwijl eigenaren tot 23 september 2022 moeten kiezen of ze hun NTF willen converteren naar de Vertu Constellation X ULM 2122 of ze te behouden en lid te worden van de nieuwe Vertu 3.0 business club, een plek die historische klanten van het merk en de nieuwe web 3.0-community samenbrengt.

Soft- en hardware van de nieuwe telefoon

In totaal zullen er 10.555 smartphones beschikbaar worden gemaak, terwijl ongeveer 1.000 NFT’s zullen te koop zijn op het Binance NFT-platform, terwijl de verkocht zullen worden via gedecentraliseerde platform Galler.io en de officiële website van Vertu Paris.

De telefoon gaat uitgerust worden een sterkte Octa-core processor, 12 GB aan RAM en een camera 50 MP hoofdlens en een 48 MP telelens. Andere opmerkelijke functies zijn onder meer dual Sim Sim en 5G-compatibiliteit, een 6.71-inch 120Hz-scherm en een vingerafdruksensor voor biometrische beveiliging.

Hoewel de smartphone pas in februari 2023 geleverd wordt, ging de verkoop van de totaal 10.555 NFT’s op 20 juni van start. De verkoopprijs van de Constellation X Ulm-verkoopprijs komt omgerekend ongeveer neer op zo’n $ 14.890. Vertu Paris zal deze speciale gelegenheid ook herdenken door $ 500.000 te doneren aan Artsen Zonder Grenzen. Dus wat wordt het? Abonnementje of Sim Only?