Klanten die nietsvermoedend één van de bijna 20 Salt Bae-steakhouses binnenstappen, kunnen, net als deze groep, schrikken van de hoge prijzen die gehanteerd worden. Met name de gouden ‘Giant Tomahawk’ steak, die wordt pas bereid wanneer er omgerekend € 747 voor wordt betaald. De 38-jarige Salt Bae, pseudoniem van Nusret Gökçe, is daar de hoofdprofiteur van.

Nusret Gökçe, beter bekend als Salt Bae

De Turkse chef, herkennend aan zijn ronde bril, is beroemd geworden door simpelweg zout te strooien en vlees te snijden op Instagram, op zijn geheel eigen wijze. Ondertussen hebben onder meer David Beckham, Leonardo DiCaprio, Kylian Mbappé, Mark Wahlberg, Jason Statham, Karim Benzema en Conor McGregor aangeschoven in één van zijn toko’s, Nusr-Et.

Terwijl zijn chefs bar weinig betaalt krijgen, hangt de financiële vlag van Gökçe als eigenaar er goed bij. Toen hij nog 15 restaurant had deed hij een boekje open over zijn verdiensten: in 2018 behaalde de restaurantketen een bruto winst van $ 70 miljoen. Daarnaast doneerde hij de dagomzet van vijf restaurants in Turkije aan slachtoffers van natuurrampen. Naar verluidt ging dat om zo’n € 156 duizend. Netjes!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Patek Philippe Nautilus Chronograph 5980/1400G

Daarmee is het aanschaffen van één van de meest gezochte en gewilde horloges geen enkel probleem. De opvallende vleeschef is al meermaals gespot met een gouden Nautilus 3700/J3 om zijn pols, maar het paradepaardje van zijn collectie moet toch wel de met diamanten bezette Patek Philippe Nautilus zijn. De heilige graal onder horlogeverzamelaars.

Patek Philippe Salt Bae

De Ref. 5980/1400G-010 Nautilus-chronograaf is bezet met 182 baguette-diamanten van in totaal 15,46 karaat en 893 ronde diamanten van in totaal 4,468 karaat. In totaal komt dat neer op 1075 diamanten. Het is 18-karaats witgoud met een gestreepte zwarte wijzerplaat en bevat het automatische Calibre CH 28-520C.

Marktwaarde van het Zwitserse uurwerk

De meeste aangeboden modellen worden verkocht met prijs op aanvraag, waardoor de marktwaarde lastig is vast te stellen. Op een veiling van Christie’s in Genève werd een soortgelijk model nog afgehamerd voor $ 612.044, omgerekend € 547.400. In januari 2022 maakte Patek Philippe bekend dat de productie van de Nautilus gaat stoppen, waardoor bestaande eenheden alsmaar in waarde blijven stijgen.