Niets zegt zo overtuigend dat jouw tijd een fortuin waard is als een privéjet. In dit geval gaat het om een Braziliaanse miljonair en zijn Bombardier Global 6000 jet. De vermogende zakenman heeft het interieur flink onder handen laten nemen. De privéjet meet zich daardoor met een exclusief jacht.

Privéjet is één van de meest luxe exemplaren dankzij upgrade

Het resultaat? Het is de vliegende tegenhanger van een luxejacht. Het interieur ademt Art Deco. De gebruikte materialen spreken boekdelen: De cabines zijn uitgevoerd in Hermés-leer. De afwerking van de lounge? Loro Piana-wol uit Italië. Hoe exclusief? Een echte Loro Piana-jas kost bijvoorbeeld al snel meer dan 12.000 euro nieuw.

De bar bied je uiteraard een prachtig (trans-Atlantisch) uitzicht. De link met een luxejacht is hier ook aanwezig: Glyn Peter Machin leverde de barstoelen. Dit gerenommeerde merk voorzag de afgelopen twintig jaar de meest exclusieve superjachten van meubels.

Alle gemakken aanwezig bij privéjet á la jacht met topsnelheid 0,88 Mach

Deze exclusieve privéjet biedt plek voor acht passagiers en is, net als luxejachten, verdeeld in drie zones. De eerste bestaat uit een kombuis, een badkamer voor gasten en faciliteiten voor personeel. De tweede zone draait volledig om entertainment: diverse breedbeeldtelevisies, surroundsound systeem, enzovoort.

Deze privéjet meets jacht is in dat opzicht ook een ‘smart home’ – alles zit aangesloten via een app en kan draadloos bediend worden. De tweede zone is ook voorzien van de hoofdruimte, inclusief plek om te dineren en dus de bar.

Tot slot kan deze geluksvogel zich terugtrekken in de derde zone. Deze is voorzien van de hoofdcabine inclusief een eigen badkamer en een inloopkast, evenals een kantoor. 

De Bombardier Global 6000 jet zelf is niet voor de poes zogezegd. Het vliegtuig kan een topsnelheid van 1050 kilometer  per uur bereiken (Mach 0,88), dankzij de dubbele Rolls-Royce BR710A2-20 turbomotoren. 

Foto’s: Luxurylaunches