Normaal gesproken stapt u het vliegtuig in om een verre reis te maken en zodoende iets van de wereld te zien. Dat is de Japanse miljardair Yusaku Maezawa echter niet exclusief genoeg, en dus boekte hij twee maanden geleden een ruimtereis. En goed nieuws voor een aantal celebrities: zij kunnen mee. Eén medereiziger is in ieder geval al bekendgemaakt in de naam van DJ Steve Aoki.

Yusaku Maezawa boekt ruimtereis

De 47-jarige Maezewa is een Japanse ondernemer en kunstverzamelaar. Hij is eigenaar van de grootste moderetailwebsite van Japan. Naar verluidt heeft hij een geschat vermogen van zo’n $ 2 miljard, omgerekend zo’n € 1.897.000.

In 2018 werd bekend dat de miljardair de eerste persoon op aarde ooit is die een reis had geboekt naar de maan, overigens niet te verwarren met de zangeres. Dat deed de Japanner via SpaceX, het befaamde ruimtebedrijf van Tesla-CEO Elon Musk. Hij liet vorig jaar weten dat er nog acht plekken vrij waren voor zijn imposante ruimte avontuur. Mensen van over de hele wereld konden zich aanmelden en kans maken op felbegeerde tickets. Naast DJ Steve Aoki neemt Maezewa ook de Zuid-Koreaanse rapper T.O.P, de Tsjechische artiest Yemi A.D, de Amerikaanse YouTuber Tim Dodd, de Indiase acteur Dev Joshi, de Ierse fotograaf Rhiannon Adam, de Amerikaanse filmmaker Brendan Hall en tot slot zijn Britse compagnon Kari Iliya mee. Dat maakte hij bekend in een video op YouTube.

Maezawa zei over zijn medereizigers: “Ik hoop dat ze beseffen welke verantwoordelijkheden ze hebben omdat ze de aarde verlaten voor het universum. De bemanning zal ontzettend veel leren van deze ervaring.”

De ruimtereis van Maezawa

De planning voor de ruimtereis is zo’n zes dagen, en staat voor volgend jaar op de agenda. Musk en zijn bedrijf zijn momenteel bezig met de laatste voorbereidingen aan het desbetreffende ruimteschip. Zij hebben nog voor het einde van het jaar een testvlucht beloofd.