Een ongebruikt exemplaar van de eerste iPhone uit 2007 heeft op een Amerikaanse veiling aanzienlijk meer opgebracht dan was verwacht. Namelijk bijna $ 65.000. En dat terwijl de veilingmeesters de waarde op $ 50.000 hadden geschat.

De eerste iPhone is nooit in Nederland verkocht

De telefoon werd in 2007 voor het eerst gepresenteerd door de wijlen Apple-oprichter Steve Jobs. In juni van dat jaar kwam de telefoon in de schappen te liggen voor maar liefst $ 599. Aanvankelijk exclusief in de VS, maar in november waren de telefoons ook in een paar landen in Europa verkrijgbaar.

De eerste generatie iPhone is echter nooit officieel in Nederland verkocht. Nederlanders die de telefoon wilden hebben, kochten het toestel in de VS of een van de genoemde Europese landen. Van het model zijn in totaal iets meer dan zes miljoen exemplaren gemaakt.

Inmiddels zijn de telefoons uiteraard niet meer verkrijgbaar, maar zeker als ze nog in de originele verpakking zitten, zijn de originele iPhones veel geld waard. Daarom was de telefoon die werd geveild ook geschat op een waarde van $ 50.000, deze zat namelijk nog verpakt in de originele en gesealde doos en dat garandeert dat het toestel nog nooit is gebruikt. Verzamelaars zijn dan bereid er veel geld voor te betalen.

Een opvallend apparaat voor het jaar 2007

Het apparaat viel op door de grote touchscreen, dat bijna de hele telefoon besloeg. Dat was toentertijd een bijzonder fenomeen. Smartphones van bedrijven als BlackBerry, Motorola en Palm hadden vaak een (uitschuifbaar) toetsenbord of was bedienbaar via een stylus. Ook had de originele iPhone maar zo’n 8 GB aan ruimte, terwijl het tegenwoordig heel normaal is om een iPhone met 256 GB opslag te hebben. Tja, ze hadden toen immers niet zo veel apps als we nu doen.

Tijdens de veiling van LCG Auctions heeft het toestel veel meer opgeleverd dan verwacht: $ 63.356, wat neerkomt op € 59.347.