Bowers & Wilkins heeft altijd gestreefd naar perfectie in zowel audiokwaliteit als design. Met hun nieuwste product, de 800-Serie Signature, zetten ze opnieuw een nieuwe maatstaf. Deze Signature-serie is het resultaat van jarenlang onderzoek, ontwikkeling en innovatie en hierdoor een must-have voor iedere welvarende audiofiel.

Ultieme versie van de 800-Serie Diamond luidsprekers

De nieuwe 801 D4 Signature, opvolger van de ‘normbepalende 801 D4’, wordt net als de compacte 805 D4 Signatur, de compactere versie, omschreven als een luidspreker met een “toonaangevende transparantie en nauwkeurigheid is de perfecte keuze voor in kleinere ruimtes” en “beter dan wat voorheen als het hoogst haalbare werd beschouwd”.

Luidsprekers van Bowers & Wilkins worden bovendien niet zomaar gekroond tot ‘Signature’. Sinds de oprichting van B&W in 1966, zijn er slechts zeven luidsprekers geweest die met deze eer mogen strijken. De nieuwe Bowers & Wilkins 801 D4 Signature en 805 D4 Signature bouwen voort op een erfgoed dat teruggaat tot de veelgeprezen Silver Signature-luidspreker uit 1991. Dit exemplaar werd tot leven geroepen als eerbetoon aan John Bowers, de oprichter van het Britse audiobedrijf.

De nieuwe serie bevat dus twee modellen: het topmodel – de 801 D4 Signature – en de compacte 805 D4 Signature.”In de 800-Serie Signature komen alle geledingen binnen het merk Bowers & Wilkins, van onze collega’s in de productie tot en met de topengineeringteams van onze R&D, bijeen om de allerbeste luidsprekers te produceren die wij ooit hebben gemaakt”, zei Dave Sheen, Brand President van Bowers & Wilkins, tijdens de introductie van de modellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bowers & Wilkins (@bowerswilkins)

801 D4 Signature

De gereïncarneerde versie van dit legendarische model is dan ook het paradepaardje onder de 800-Serie Signature-luidsprekers van Bowers & Wilkins.  De vloerstaande luidspreker van ruim 100 kilogram schoon aan de haak beschikt over geoptimaliseerde elementen, waaronder die belangrijke Diamond Dome-tweeter en Solid Body Tweeter-on-Top, plus een geheel nieuw tweeter-rooster en geüpgradede crossover.

Los van de state-of-the-art technologie zal het compromisloze ontwerp uw ook niet ontgaan zijn. Met een stabiele bovenplaat met bekleding van Connolly-leer en een schitterende finish van echt hout met hoogglanslak of Midnight Blue Metallic wordt dit duo het zonder twijfel het oogappeltje van uw interieur.

805 D4 Signature

Hoewel de 801 D4 Signature duidelijk het meest complete audiosysteem is, mogen we de 805 D4 (15.55 kg) zeker niet onderschatten. De 805 D4 Signature standmount luidspreker is compact, krachtig en bestaat uit de dezelfde geoptimaliseerde technologieën als z’n grotere, duurdere broertje. “Dit is het sprekende bewijs van het feit dat klein ook gewoon mooi kan zijn”, aldus B&W.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bowers & Wilkins (@bowerswilkins)

Met een breed frequentiebereik en een ongekende nauwkeurigheid brengen deze luidsprekers muziek tot leven zoals de artiest het bedoeld heeft. Het geluidsbeeld is ruimtelijk en gedetailleerd, waarbij elke nuance en emotie van de muziek op sublieme wijze worden overgebracht, ongeacht het genre.

De grootste installatie, de 801 D4 Signature, kost € 50.000, terwijl de 805 D4 Signature verkrijgbaar is voor € 12.000. In beide gevallen zit er nog maar een vraag op. Welke kleur wordt het? Midnight Blue Metallic of California Burl Gloss?