Afgelopen weekend werd de Formule 1-race op de Hungaroring ten noorden van de Hongaarse hoofdstad Boedapest verreden. Zoals bijna gewoonlijk in 2023 werd de race op uiterst dominante wijze gewonnen door Nederlands’ trots Max Verstappen. Het podium werd gecompleteerd door zijn goede vriend Lando Norris op P2 en Red Bull Racing-teamgenoot Sergio Pérez op de derde plek. Tijdens de podiumceremonie na afloop was Norris echter zó enthousiast met het ontkurken van de champagne, dat hij een handgemaakte vaas ter waarde van € 40.000 omver stootte.

Verstappen domineert de Formule 1

Het is misschien wel het meest dominante seizoen ooit in de Formule 1. Max Verstappen wist zondag in Hongarije zijn achtste overwinning van het seizoen te pakken, en de zevende op rij en deed dat met liefst 33 seconden voorsprong op de nummer 2. En dat terwijl er pas 10 races zijn verreden. De andere twee races werden gewonnen door zijn teamgenoot bij Red Bull Racing Sergio Pérez, wat betekent dat de Oostenrijkse renstal dit seizoen alle tot nu toe verreden races heeft gewonnen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

De overwinning in Hongarije gaat voor het team de boeken in als recordbreker. Zo betekenden de podiumplekken voor Verstappen en Pérez het 250e podium voor het team, en betekende de overwinning van Verstappen de twaalfde achtereenvolgende overwinning voor Red Bull Racing, waarmee het 35 jaar oude record van McLaren werd verbroken. Destijds in 1988 wisten de legendarische coureurs Ayrton Senna (in 1994 overleden bij een crash) en Alain Prost een serie van 11 overwinningen op rij voor hun team neer te zetten.

Hoe ironisch dat 35 jaar na dato er óók een McLaren-coureur op het podium stond, in de naam van Lando Norris. Voor de jonge Brit betekende het zijn tweede podium op rij nadat hij een week eerder op Silverstone ook al op P2 wist te eindigen. Dat zorgde uiteraard voor dolle vreugde, waarbij een peperdure vaas het moest ontzien.

Lando Norris sloopt kostbare vaas temidden van feestvreugde

De trofeeën die tijdens de Grand Prix in Hongarije zijn uitgedeeld, zijn allemaal handgemaakt. De maker is ruim een half jaar bezig geweest om de beker van Verstappen te ontwerpen. Al het werk voor niks, want Norris zette zijn fles champagne te hard op het podium voor het benodigde ‘spuiteffect’, waarna de vaas van Verstappen van het podium viel en de deksel brak.

Beide heren konden er gelukkig om lachen. “Max zet die beker ook veel te dicht bij de rand”, zo lachte Norris over het incident. Zijn team McLaren biedt met de woorden “Sorry Max”, ook de verontschuldigen aan aan de Nederlander.