Tijdens het recente “Wonderlust” evenement heeft Apple de nieuwste generatie iPhone’s geïntroduceerd, waaronder de iPhone 15 en iPhone 15 Pro. Deze toestellen bieden enkele opvallende nieuwe functies, zoals USB-C oplaadmogelijkheden en een aanpasbare “actieknop.” Echter, ondanks de hoge verwachtingen en de opwinding rondom de lancering, heeft Apple te maken gekregen met kritiek van teleurgestelde fans op sociale media.

Sommige fervente Apple-adepten uitten hun ontevredenheid op platforms zoals X (voorheen Twitter), waarbij ze de nieuwe iPhone 15 als “teleurstellend” bestempelden. Een veel voorkomende klacht was het gevoel dat de afgelopen iPhone-generaties, inclusief de iPhone 15, weinig innovatie vertoonden en dat er weinig vooruitgang was geboekt. Deze teleurstelling uitte zich in opmerkingen zoals: “Ik ga Apple nooit in de steek laten, maar de iPhone 11 tot en met 15 zijn allemaal exact dezelfde telefoons.” Sommige fans gingen zelfs zo ver dat ze beweerde dat het bedrijf sinds de dood van voormalig CEO Steve Jobs er al geen sprake meer was van échte innovatie.

De meest teleurstellende iPhone ooit?

 De lancering van de iPhone 15 werd zelfs beschreven als “de meest teleurstellende introductie van een nieuw vlaggenschip in het afgelopen decennium.” Dit heeft vragen opgeroepen over de toekomst van Apple en de mogelijkheid om trouwe klanten te behouden die op zoek zijn naar substantiële verbeteringen. Wij vermoeden dat dit alles zo weer is overgewaaid, maar dat moet blijken met de tijd.

Hoewel de iPhone 15 en iPhone 15 Pro enkele veranderingen hebben geïntroduceerd, zoals de overstap naar USB-C voor opladen en de toevoeging van een aanpasbare “actieknop” op de Pro-versie, kreeg ook deze nieuwe functie kritiek omdat gebruikers beperkt lijken te zijn tot één actie per keer.

De nieuwe iPhone 15 is vanaf 22 september verkrijgbaar in Nederland, met prijzen vanaf 969 euro voor het basismodel. Ondanks de kritiek van sommige fans, zullen velen toch nieuwsgierig zijn naar de nieuwe functies en verbeteringen die deze toestellen te bieden hebben, en Apple hoopt nog steeds op succes in de smartphonemarkt.