Bij een veiling zijn de handgeschreven teksten van de overleden zanger David Bowie voor meer dan £ 89.000, omgerekend € 100.000 geveild. Het Britse veilinghuis Omega Auctions had van tevoren geschat dat de opbrengst tussen de £ 50.000 en £ 100.000 pond zou zijn. Die voorspelling is dus uitgekomen.

De legendarische zanger David Bowie

David Bowie geldt als een van de meest invloedrijke rockartiesten van het moderne tijdperk. De Brit, overleden in 2016  op 69-jarige leeftijd aan leverkanker, werd bekend door wereldhits zoals Space OddityChangesLife on Mars?Ziggy StardustLet’s DanceAbsolute Beginners en Heroes. Bowie deed ook een aantal succesvolle duetten, zoals onder andere Under Pressure met Queen, Dancing in the Street met Mick Jagger en Tonight met Tina Turner. Daarnaast was hij bekend van zijn verschillende imago’s, die vooral in zijn glamrock-periode in de jaren zeventig excentriek te noemen waren. Bowie was naast zijn carrière als artiest ook acteur in diverse films en producer van andere artiesten.

In die tijd werden teksten nog met de handgeschreven. Dat was voor Bowie niet anders. Enkele papieren die hij gebruikte om zijn muzikale gevoel te uiten hebben bij een veiling ruim € 100.000 opgeleverd. De veiling omvat een papier waarop aan beide kanten aantekeningen en correcties staan voor de nummers Rock ‘n’ Roll Suicide en Suffragette City. De liedjes staan op Bowies bekende album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars uit 1972. Bovendien staan er ook correcties en andere notities van Bowie op.

Originele eigenaar

Het item was vijf jaar lang te zien in een tentoonstelling van het Londense V&A Museum in Londen tot 2018. Volgens het veilinghuis kreeg de originele eigenaar het blad en enkele andere songteksten in de studio om de teksten voor te bereiden die aan de binnenkant van de platenhoes gedrukt zouden worden.