Op een aankomende veiling bij Sotheby’s wordt verwacht dat een set kampioenschapswinnende sneakers van basketballer Michael Jordan, bekend als ‘The Dynasty’, tot wel $ 10 miljoen zal opbrengen. Deze unieke collectie omvat Air Jordans die Jordan droeg tijdens elk van zijn zes titelwedstrijden en heeft een geschatte waarde tussen de $ 7 en $ 10 miljoen.

Individuele sneakerhoogtepunten

Een hoogtepunt uit de collectie is de Air Jordan VI, die gedragen werd tijdens de NBA-finale van 1991. Dit was het officiële begin van de Chicago Bulls-dynastie onder leiding van Jordan. Een ander belangrijk item is de Air Jordan VII, die gedragen werd tijdens de NBA-finale van 1992. Hier behaalden de Bulls hun herhaalde kampioensoverwinning en verstevigden ze hun positie als dominante kracht in het basketbal.

Naast de eerder genoemde hoogtepunten bevat deze collectie ook Air Jordans uit de NBA-finales van 1993, 1996, 1997 en 1998. Elk paar sneakers heeft zijn eigen historische context en vertegenwoordigt een belangrijk moment in Jordans carrière.

Een set kampioenschapswinnende sneakers van Michael Jordan kunnen € 10 miljoen opleveren

Bron: Sotheby’s

Kampioenschapsmomenten

Elke sneaker is nauw verbonden met een specifieke kampioensoverwinning en symboliseert daarmee een mijlpaal in de indrukwekkende carrière van Michael Jordan. Deze collectie biedt fans en verzamelaars de mogelijkheid om een stukje geschiedenis te bezitten en zich te verbinden met de gloriejaren van het basketbal.

Eén van de memorabelste paren is de Air Jordan XIV, die Jordan droeg tijdens de NBA-finale van 1998. Dit seizoen markeerde het einde van Jordans tijd bij de Chicago Bulls, wat later bekend zou worden als ‘The Last Dance’.

Het laatste kampioenschap van Michael Jordan

‘The Last Dance’ was het hoogtepunt van Michaels carrière als atleet. De finale in 1998 was een rematch tegen dezelfde tegenstander waartegen hij het jaar ervoor had gestreden. In deze wedstrijd scoorde Jordan maar liefst 45 punten, wat resulteerde in een overwinning voor zijn team.

Met een last-minute steal en een iconische game-winnende jumpshot verstevigde Jordan zijn erfenis als een van de grootste basketballers aller tijden. De Air Jordan XIV uit deze finale is dan ook een waardevol stuk in de collectie en vertegenwoordigt het laatste kampioenschap van Michael Jordan bij de Chicago Bulls. De veiling van de sneakers van Michael Jordan vindt plaats bij het gerenommeerde veilinghuis Sotheby’s.