In het hart van Reims belichaamt Hôtel du Marc de Franse kunst van het leven voor de gelukkige bezoekers die van over de hele wereld hier naartoe komen om de wijnen en de historie van zowel het Huis als de Champagne regio te ontdekken.

Het land werd in 1822 door Madame Clicquot gekocht om haar kelders te bouwen, maar ze besloot het aan haar trouwe zakenpartner Edouard Werlé te schenken als bewijs van dank voor zijn toewijding. Hij bouwde er in 1840 zijn familiehuis en woonde er tot zijn dood in 1882.

Het pand werd vervolgens woonhuis voor de directeuren van het bedrijf en door de jaren heen zijn er vertegenwoordigers en klanten van over de hele wereld verwelkomd. Vandaag de dag is het huis nog steeds geopend voor VIP-gasten op uitnodiging van Veuve Clicquot. Wij van Pure Luxe zijn natuurlijk echte champagne liefhebbers en dan met name van Veuve Clicquot, dat , volgens ons, ver boven de rest uitstijgt. Als wij de kans krijgen het landhuis een keer te mogen bezoeken dan kan u hierover van ons een prachtige reportage tegemoet zien op deze site. Hopelijk later meer dus.

Naturally Clicquot

Nog even een nieuwtje: Veuve Clicquot komt met een revolutionaire nieuwe verpakking: Naturally Clicquot. Voor de eerste keer gemaakt van echte Clicquot druiven is de verpakking 100% biologisch afbreekbaar, recyclebaar en isothermisch waardoor de champagne tot wel twee uur koud blijft.

Elke kant is voorzien van een fris en fruitig design. Hierop staat onder andere het productieproces van de verpakking en een silhouette van de fles, die er extra uitspringt dankzij het herkenbare Veuve Clicquot Yellow Label.

De Naturally Clicquot verpakking omhult een 75 cl fles Veuvve Clicquot Yellow Label Brut. À votre santé!

Verkrijgbaar bij de betere slijterij. Adviesprijs: €49,50

Naturally Clicquot