De rubriek Pureview van Pure Luxe neemt een pure kijk op de gastronomie en gastvrijheid in Nederland en recenseert dit maal Steigenberger Airport Hotel Amsterdam.

Het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam ligt naast het groene Amsterdamse Bos, in de non-flying zone nabij Schiphol Airport. Het hotel is gemakkelijk te bereiken vanuit Amsterdam en Schiphol dankzij de gratis Airport Shuttle Service of met de auto dankzij de praktische ligging in de buurt van de A4, A9 en A10. Het hotel beschikt over vier soorten kamers, de Superior Rooms, Green Executive Rooms, Junior Suite en de kamer waarin wij van Pure Luxe mochten verblijven: de 82 m² grote Senator Suite, de meest ruime kamer die het hotel te bieden heeft met apart slaap- en woongedeelte en een royale lounge.

Senator Suite 02 B

Verder biedt de kamer vanuit het raam met driedubbel glas een geweldig uitzicht op het terrein met privéjets van de luchthaven Schiphol, waar je het luxe leven heerlijk langs je voorbij kan zien gaan, terwijl je er zelf natuurlijk ook niet slecht bijzit. Dit is hierdoor dan ook dé perfecte kamer om roomservice ’s ochtend het ontbijt naar de kamer te laten brengen om er vervolgens van te kunnen genieten aan de eettafel in het ruime woongedeelte van de kamer met het prachtige uitzicht. Ook de sanitaire voorzieningen met een apart gastentoilet, douche en ligbad zijn van hoog niveau en super comfortabel, kortom een ruimtelijke suite met alles wat je maar wensen kan wanneer je een avond bij Schiphol Airport gaat overnachten.

Room Senator Suite 04

Trattoria

Ons verblijf bij het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam was niet compleet zonder zelf de culinaire faciliteiten van het hotel te beleven. Dat het hotel hierin iets bijzonders te bieden heeft mochten we ervaren met een etentje in Trattoria, het restaurant van Steigenberger met lekkernijen uit de Italiaanse keuken. Het restaurant biedt een gezellige ambiance met uitzicht op de hoteltuin waar je kunt genieten van een warme sfeer waarbij je vergeet dat je in een hotel aan het dineren bent. Het gezelschap waarmee we in het restaurant mochten dineren kon eerst genieten van een selectie van tappa’s waarna een culinair 3-gangenmenu volgde. Een eersteklas assortiment van verschillende wijnen rondt het culinaire aanbod helemaal af.

SPA & Wellness in het Steigenberger Airport Hotel

In de luxueuze Lifestyle Club & Active Spa van het hotel is er ontspanning op topniveau. Deze oase van rust beslaat een oppervlak van 800 m² en biedt behalve een stoombad, solarium, sanarium en sauna ook een uitstekend uitgeruste fitnessruimte en een binnenzwembad. Er is ook de mogelijkheid met een personal trainer een individueel trainingsprogramma op te stellen en verschillende behandelingen te boeken, zoals massages. De spa beschikt over een tuin, waar u na uw training van een verfrissend drankje kunt genieten van een mooi uitzicht op het Amsterdamse Bos. Of vergeet een paar uur lang de hectiek van alledag en maak gebruik van de vele faciliteiten zoals stoombad, Finse sauna, sanarium en solarium.

104_SHR_Amsterdam_Steigenberger Airport Hotel_Spa_Pool overview

Het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam is een uitermate geschikt vliegveld hotel om geheel tot rust te komen voordat u weer verder gaat op uw reis. De kamers bieden een prachtig uitzicht over de Amsterdamse luchthaven zonder dat er ook maar enkel blijk van geluidsoverlast is, waardoor u geheel kunt uitrusten tijdens deze tussenstop en kan genieten van alle luxe faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Van een culinair diner in het Italiaanse restaurant tot een serene sessie in de sauna.

Zie voor meer informatie de website van het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam.