De witte winterse wildernis van Antarctica strekt zich uit zover het oog kan zien. Het is een prachtige en schijnbaar eindeloze uitgestrektheid van ijsbergen en gletsjers. Toch zijn de keizerspinguïns niet de enigen die hun kamp opgezet hebben in deze uitgestrekte outback. Na het voltooien van een slopende skitrip enkele jaren geleden, werd Patrick Woodhead geïnspireerd om het eerste luxe “kamp” in Antarctica te realiseren: White Desert. Het zo toepasselijk genoemde luxe kamp, dat Woodhead creëerde samen met zijn vrouw, Robyn, is het enige in haar soort op dit koude continent en onderging onlangs een grondige renovatie ter ere van haar 10-jarig bestaan.

De koepelvormige glasvezel “sleeping pods”, die gasten voorzien van luxueuze en verwarmde accommodaties, zijn uitgerust met heerlijke bedden en een eigen badkamer. De onlangs gerenoveerde eetzaal van het kamp is voorzien van een ronde eikenhouten tafel omringd door stoelen met bont. En een op maat gemaakte lounge met een bibliotheek en bar zijn ook toegevoegd aan het pand.

Pods-with-icefall-behind_WD

Tijdens hun verblijf kunnen avonturiers deelnemen aan dergelijke escapades zoals abseilen in glaciale gletsjerspleten, rotsklimmen, en het verkennen van doolhoven van blauw-ijs grotten. Het “The Emperors and South Pole Adventure” arrangement, biedt vier keer per jaar in de maanden november en december, de kans aan een groep van 12 om deel te nemen aan een 8-daagse excursie. Hoogtepunten zijn onder andere het zien pas geboren “keizer” (Emperor) pinguïns, het verkennen van de Zuidpool, en het bezoeken van het bekende Amerikaanse Amundsen-Scott South Pole Station.

Bekijk hieronder de waanzinnige foto’s van een reis die eigenlijk op uw bucket list moet staan..!

Lees ook: De 10 Meest Dure Vakantiebestemmingen op de Planeet

First-steps-on-Antarctica_WD
LoungeFinal-copy
south-pole-WD-3
Specialised-4x4s-WD
T4288x2844-00214
Dinner-time-WD
Two-DC3-basler-planes-next-to-young-chicks_save-for-web
T4288x2844-00224
icebergs-with-emperors-WD
Inside-the-sleeping-pod-WD
landscape7
Fibre-glass-pods-of-White-Deserts-camo-WD
Entering-the-ice-tunnels_WD
south-pole-WD-4