Het Nederlandse Insignety heeft onlangs een flagship store geopend aan de Amsterdamse Van Baerlestraat. Het merk is het schoolvoorbeeld van de nieuwe weg die juweliers en edelsmeden in kunnen slaan in de nabije toekomst. Wat de store van Insignety zo anders maakt dan anderen? Het is mogelijk om hier real-time je eigen sieraden te ontwerpen. Een ontwikkeling die steeds vaker de kop opsteekt – in meerdere markten.

Insignety zorgt voor een nieuwe, speelse ervaring

Het sieraden-merk is een geesteskindje van ondernemer, edelsmid en designer Mark Bos. Hij heeft als doel een nieuwe experience te creëren voor de consument. De wijze waarop men producten koopt moet niet langer via de traditionele weg gaan, maar de consument dient meer betrokken te worden bij ’t proces. Hij zegt hierover: ‘Met Insignety wil ik mensen graag een hele nieuwe shopping experience bieden. Zo kunnen aanstaande bruidsparen live en op speelse wijze, samen met de juwelier, via onze 3D-tool zelf een eigen trouwring maken. En je ziet ook bij elke aanpassing of je het mooi of lelijk vindt’.

insignety juwelen Mark Bos Amsterdam sieraden juwelier Pure Luxe

Men kan dus binnenlopen, wensen uitspreken en aan de slag met de persoonlijke voorkeuren. Het is mogelijk om vrijwel ieder sieraad aan te passen dat in de winkel te krijgen is. Daarnaast is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld een vingerafdruk, een hartslag of een persoonlijke boodschap toe te voegen aan het sieraad. Als de consument tevreden is, dan wordt het sieraad binnen twee weken vervaardigd in het atelier. Een set gepersonaliseerde ringen is al beschikbaar vanaf €560.

insignety juwelen Mark Bos Amsterdam sieraden juwelier Pure Luxe

Om het verhaal compleet te maken heeft Insignety ook een andere benadering bij het gebruik van diamanten. Het merk gebruikt namelijk zogenaamde ‘made’ diamanten – diamanten uit laboratoria. Deze zijn 40 tot 50 procent goedkoper en beter voor mens en milieu dan gedolven diamanten. Daarnaast zijn ze ook nog eens ethisch verantwoord, omdat ze ‘conflict-vrij’ verkregen zijn. We zijn zeer benieuwd of dit de nieuwe maatstaf is voor de sieraden-branche.

insignety juwelen Mark Bos Amsterdam sieraden juwelier Pure Luxe