Als we praten over Tudor is het toch altijd een beetje onwennig. Het zustermerk van Rolex wordt namelijk al jarenlang door de massa gezien als ‘a poor man’s Rolex‘, terwijl dat in onze ogen geheel onterecht is. Tudor mag dan weliswaar zijn opgericht om Rolex principes en kwaliteit toegankelijk te maken voor de massa, dat wil niet zeggen dat het merk geen bestaansrecht heeft. Sterker nog, deze vintage Tudor Submariner uit 1981 bewijst maar weer eens dat het een bijzonder merk is wat je zonder schaamte om je pols kunt dragen.

Tudor Submariner met iconische ‘Snowflake’ hands

Wat direct opvalt aan deze Tudor Sub is de iconische ‘Snowflake’ hand. Er zijn in de loop der jaren diverse secondewijzers en wijzers gemaakt die een iconische status hebben verworven. De Snowflake wijzers zijn hier beslist onderdeel van. De betreffende Tudor Submariner heeft referentie 94110 en komt uit de tijd waarin Tudor zichtbare Rolex-details met zich meedroeg. Zo is op de foto’s duidelijk te zien dat de kroon het Rolex-logo draagt. Dit geldt tevens voor de Rolex-stamped sluiting. Ook hier weer duidelijk waar de roots liggen van Tudor.

vintage tudor submariner ref 94110 horloge Pure Luxe

Foto: Uncrate.

Deze Tudor Submariner bezit overigens alle kenmerken die wat ons betreft de charme van vintage horlogerie uitdragen. Zo zijn de indexen vergeelt en heeft de bezel een prachtige fade ondergaan, welke in horlogeland ook wel ‘ghost fade’ wordt genoemd. Volgens Uncrate loopt het horloge nog steeds volgens COSC-standaarden. Zoals met ieder vintage horloge wordt ook bij dit exemplaar geen waterdichtheid gegarandeerd. Logischerwijs. Voor meer informatie, bekijk dit prachtige exemplaar hier. Wat ons betreft een van de betere vintage opties.

vintage tudor submariner ref 94110 horloge Pure Luxe

Foto: Uncrate.

vintage tudor submariner ref 94110 horloge Pure Luxe

Foto: Uncrate.

Bron: Uncrate