De Rolex Yacht-Master is in onze ogen altijd een beetje een vreemde eend in bijt geweest. Het horloge zou de werkelijk sportieve prestaties van Rolex waar moeten maken, maar het is toch allemaal net iets minder geslaagd dan in eerste instantie werd gedacht. Desondanks is de Yacht-Master een zeer goed horloge, uiteraard gemaakt met de kwaliteitsstandaard die Rolex hanteert. Daar het horloge altijd een sportiever karakter heeft gehad, mag de kast best iets groter zijn dan bijvoorbeeld een Datejust. Met de toevoeging van deze nieuwe Rolex Yacht-Master 42 is die grootte in ieder geval al afgevinkt.

De Rolex Yacht-Master 42 is een wit-gouden huzarenstukje

Tot aan BaselWorld 2019 werd de Yacht-Master uitgevoerd in een kast die 40mm in diameter meet. Met de komst van deze nieuwe Rolex Yacht-Master is dat dus verleden tijd. Het merk heeft ervoor gekozen om de boel net iets meer richting de sportieve karakteristieken te verschuiven. Het horloge is uitgevoerd in een wit-gouden kast, met een zwarte wijzerplaat en een zwarte Cerachrom bezel-inlay. Waar we de laatste twee aspecten wel snappen, is het gebruik van wit-goud weer eventjes vreemd. Wit-goud staat namelijk niet bekend als een van de meest harde edelmetalen die de wereld rijk is.

rolex yacht-master 42 horloge Pure Luxe

Deze nieuwe Rolex Yacht-Master wordt geleverd met het nieuwe 3235 uurwerk. De wijzers zijn gemaakt van 18kt. wit-goud en op 3-uur vinden we een datumweergave. Bovendien is de Yacht-Master 42 waterdicht tot op 100 meter diepte. De Rolex Yacht-Master 42 wordt afgemaakt door een Oysterflex rubberen band, welke gesloten wordt met een wit-gouden Oyster-clasp. Het geheel is wat ons betreft een prachtig plaatje, maar niet voor ruw gebruik. Denk daar even aan alvorens je €25.700 uitgeeft aan een nieuwe.