Als een modemerk een horloge maakt, dan is het altijd eventjes huiveren. Vaak wordt er namelijk nogal ‘simpel’ over gedacht en ontstaat er een creatie zonder enige inspiratie, waar simpelweg het merk op is geplakt. Die gedachte ontstond ook bij de aankondiging van Chanel bij het maken van een premium horloge, maar de J12 werd goed ontvangen. Sterker nog, het horloge heeft min of meer een iconische status weten te bereiken binnen horlogeland. Datzelfde icoon heeft nu eindelijk een make-over mogen ontvangen en het resultaat mag er wezen.

Het ‘millennium’ wonder; de Chanel J12 eindelijk vernieuwd

De Chanel J12 werd in 2000 ontworpen door Jacques Helleu. Het horloge werd vrij snel opgepakt door de menigte en vele dames zagen het als een stijlvolle toevoeging aan hun garderobe. Een sportief horloge, met diver ambities – geschikt voor de modebewuste vrouw: het bleek een succesformule van jewelste te zijn. Nu, bijna 20 jaar later is er een nieuwe versie van het modieuze icoon opgestaan. Maak kennis met de nieuwe Chanel J12.

chanel j12 dameshorloge Pure Luxe

Arnaud Chastaingt, hoofd van Chanel’s horlogeafdeling, heeft zich ontfermd over de make-over van het icoon. Het horloge wordt uitgevoerd in een kast met een diameter van 38mm, met de keuze uit zwart of wit keramiek. Aan de achterzijde vinden we een doorzichtige caseback van saffier-kristal. Het kloppend hart van dit horloge is het nieuwe, automatische 12.1 uurwerk. De algehele vorm van de nieuwe J12 doet kleiner ogen en dat klopt. De bezel is iets smaller en de band van het horloge is ook op dieet gegaan. Daarnaast is de 12-uur marker iets aangepast. Ondanks dat is het horloge nog steeds herkenbaar als dé Chanel J12. Meer informatie vind je hier.

chanel j12 dameshorloge Pure Luxe