Het is niet voor ’t eerst dat Urwerk voorbij komt op Pure Luxe. Toch durven we te stellen dat het merk relatief onbekend is bij de massa en dat is niet vreemd. De mensen die Urwerk kennen weten namelijk dat het merk alles behalve standaard horloges maakt – niet alledaags beter gezegd. Voor ons des te meer een reden om het merk op de voet te volgen: we zijn fan van merken die de kunst van horlogerie tot in de puntjes begrijpen. Met de introductie van de Urwerk UR-T8 Colibri is er opnieuw een creatie ontwikkeld die menig purist doet watertanden.

De Urwerk UR-T8 Colibri is een combinatie van traditioneel vakmanschap en innovatie

Bij een nadere inspectie van het merk ‘Urwerk’ wordt meteen duidelijk dat we niet hoeven te verwachten dat er ‘saaie’ en traditioneel vormgegeven horloges worden gemaakt. Sterker nog, wanneer we een nieuwe Urwerk zien is het altijd even de vraag of het wel ‘gek’ genoeg is. Gelukkig worden we nooit teleurgesteld, ook niet door deze nieuwe UR-T8 Colibri.

urwerk ur-t8 colibri emanuel esposito Pure Luxe

Het horloge is tot stand gekomen door twee partijen. Aan de ene kant heeft Urwerk zich in weten te spannen voor het horlogerie gedeelte, waar Emanuel Esposito (meester in het vervaardigen van messen) zich ontfermd heeft over een bijpassend mes en de inlay verzorgt op het horloge. Wat direct opvalt – mede door het grote contrast – is de mother of pearl bij dit horloge. De verschillende kleurfacetten vallen goed op doordat de rest van het horloge gigantisch donker is.

urwerk ur-t8 colibri emanuel esposito Pure Luxe

Emanuel Esposito heeft zich ontfermd over het plaatsen van de diamanten in de stalen caseback van het horloge. Het Argyle patroon is gerealiseerd door alle diamanten op een speciale wijze te plaatsen. Het resultaat is een gedeelte van ’t horloge dat een grote diversiteit aan kleuren weergeeft. Logischerwijs heeft hij – zoals gezegd – een bijpassend mes gecreëerd. Over de exacte prijs van het horloge wordt niets losgelaten.

urwerk ur-t8 colibri emanuel esposito Pure Luxe urwerk ur-t8 colibri emanuel esposito Pure Luxe