Smartwatches veroveren met de dag meer terrein. Alhoewel de horloge-purist er waarschijnlijk vol afschuw naar zal kijken, kunnen we niet ontkennen dat ze ’t goed doen onder de massa. Smartwatches zijn the next best thing in gadget-land en gadgets zijn nu eenmaal aantrekkelijk. Het onderlinge verschil in ’t aanbod van smartwatches is enorm. Zowel op prijsvlak als op technisch vlak. Wij hebben een paar pareltjes op een rij gezet.

De smartwatch

Het is de bedoeling dat de smartwatch ons leven nóg eenvoudiger maakt. Mede daardoor worden smartwatches steeds toegankelijker en neemt de hoeveelheid functies toe. Net zoals het ’traditionele’ horloge komt de smartwatch in vele kleuren en maten. Zo is er praktisch voor ieder wat wils en kun je – indien je dat écht wil – altijd wel slagen in de zoektocht naar een smartwatch. De onderstaande opties zijn heel divers, maar ze hebben allen één ding gemeen: ze kosten een aardig bedrag.

Apple Watch Gold Edition

de duurste smartwatches van het moment Pure Luxe

De Apple Watch is misschien wel ’s werelds bekendste smartwatch. Niet geheel onlogisch natuurlijk, aangezien Apple als merk al aardig bekend is. Tevens weet het bedrijf als geen ander hoe je de menigte klaarstoomt voor een nieuw item – zo ook de Apple watch dus. Deze speciale gouden editie – verkrijgbaar in rosé goud en geel goud – kost ongeveer €15.000. Een smak geld, maar dan heb je wel ’s werelds meest bekendste smartwatch in ’t meest luxueuze jasje.. of toch niet?

Samsung de Grisogono Gear S2

de duurste smartwatches van het moment Pure Luxe

Samsung is natuurlijk ook geen onbekende in de wereld van smartwatches. Hun Samsung Gear was een van de eerste toegankelijke consumentenopties en dus ook dit merk weet wat de consument wil. Natuurlijk is de Gear S2 nogal ‘gewoontjes’ en dat moet de Zwitserse juwelier de Grisogono ook gedacht hebben. Ze hebben de Gear S2 goed onder handen genomen. Het horloge komt in een rosé-gouden kast, bezet met 100 zwarte en witte diamanten. Er zijn er slechts een paar gemaakt, dus uniek zijn is gegarandeerd. Deze versie kost nét geen €13.000.

Nico Gerard Sunrise Pinnacle

de duurste smartwatches van het moment Pure Luxe

Als je dacht dat we ’t gekste al gezien hebben, dan zit je fout. Het is namelijk zo dat een smart watch niet als vervanger van je normale horloge hoeft op te treden. Daarnaast is ’t natuurlijk ook een beetje saai als je als ‘slechts’ één horloge draagt wanneer dat er ook twee tegelijkertijd kunnen zijn. Nico Gerard heeft voor dit probleem de ultieme oplossing bedacht.

Ze hebben een sieraad gecreëerd bestaande uit twee horloges. Aan de ene zijde vinden we er een klassiek strak horloge en aan de andere zijde een Apple Watch. Beiden aan elkaar verbonden met een schakelband en volledig in goud uitgevoerd. Dit alles kan van jou worden voor een luttele €95.000. Weet wel dat je met dit accessoire echt nooit meer te laat kunt komen.

Brikk Lux Watch Omni

de duurste smartwatches van het moment Pure Luxe

Dit is de ultieme kers op de smartwatch taart. De Brikk Lux Watch Omni is – hoe kan het ook anders – ook een Apple Watch. Het verschil zit ‘m echter in het feit dat alle varianten uitgevoerd zijn in goud én bezet met 12k diamanten. Op de randen, de band en de knoppen. Met andere woorden: het kan niet extremer. Afhankelijk van de formaat band die je nodig hebt, varieert de prijs. Heel veel scheelt het niet, deze smartwatch zal altijd tussen de €94.500 en €98.000 kosten.

Bron: Luxatic