De klassieke Skin Diver, uitgebracht in 1959, was Longines eerste horlogerie waarmee duiken geen probleem was. Het uurwerk was een ware hit voor Longines en wordt opnieuw uitgebracht met dezelfde vintage-look maar met een moderne touch. Dit vanwege het feit dat er heden ten dage verbeterde productie- en afwerkingstechnieken zijn.

De vernieuwde stijlvolle Longines Skin Diver voor elke gelegenheid

Het uurwerk heeft een 42 mm stalen kast met een automatische L888 kaliber, een  gemodificeerde ETA 2892. Het uurwerk is een exclusieve productie van Longines en kent een gangreserve van 65 uur. De geschroefde achterkant bevat bovendien een gravure van een duiker met een speer. De schroefkroon draagt bij aan de bescherming tegen water tot op 300 meter diepte. Het design bestaat uit een zwarte wijzerplaat, met Super LumiNova bedekte indices.

Longines Skin Diver Pure Luxe

De wijzers, indexen en Arabische cijfers zijn beige gekleurd en bedekt met kras-bestendig saffierglas en afgewerkt met een uni-directional bezel die een zwarte PVD-coating heeft meegekregen. Het horlogerie van Longines heeft drie verschillende banden; een bruine leren band, een zwarte rubberband en een gevlochten stalen band. zodat het bij meerdere stijlen te dragen is. De Longines Skin Diver is voor 2.600 dollar – zo’n €2250 – te verkrijgen.

 

Bron: Uncrate