Wintersport is de perfecte gelegenheid voor de echte thrillseekers onder ons. De kick die men krijgt van het naar beneden sjezen op de lange latten of ’t snowboard is maar met weinig anders te ervaren. Het is dus niet gek dat men steeds meer de grenzen op zoekt wat betreft het meest spectaculaire. Een van deze zoektochten heeft geleid tot ‘heli-skiën’. Simpel, je neemt een helikopter, vliegt naar een piste toe en springt vanuit de helikopter recht je afdaling in. Een redelijk spannende situatie als je ’t ons vraagt. Toch lijkt deze vorm van ‘extreme sports’ steeds meer aan populariteit te winnen – dan willen wij natuurlijk niet achterblijven. Om je hier een beetje weg wijs in te maken hebben wij de vijf beste plekken op een rijtje gezet waar je deze sport het best uit kunt oefenen.

1. de Franse Alpen

heli-skiën ski snowboarden wintersport extreme sports Pure Luxe

De Franse Alpen zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor wintersport. Samen met Val Heliski kun je hier op maar liefst 32 verschillende plekken heli-skiën. De plekken zijn verspreidt over het Alpengebied en liggen van Valgrisenche tot aan de Col du Petit Saint-Bernard Pas. Zo belooft Val Heliski ideale condities voor ieder niveau en ieder moment in het seizoen. Prima afdalingen met zicht op de Mont Blanc of de Matterhorn.

2. Jackson Hole

heli-skiën ski snowboarden wintersport extreme sports Pure Luxe

Als je van plan bent om in Amerika te gaan skiën, dan is Jackson Hole een absolute aanrader. Samen met een 44-jarige helikopterexpert ben je de hele dag onderweg om van afdaling naar afdaling te vliegen. De doorgewinterde heli-skiër kan hier eenvoudig een totaal van maar liefst zes afdalingen maken. Met een totaal van ruim 4500 meter hoogte. Uiteraard is het ook mogelijk om als ‘beginner’ een vlucht te maken en een sprong in ’t diepe te wagen.

3. Park City

heli-skiën ski snowboarden wintersport extreme sports Pure Luxe

We blijven nog even aan de overkant van de grote plas voor een afdaling samen met Powderbird. Deze organisatie uit Utah verzekerd groentjes in ’t heli-skiën dat er ieder seizoen weer perfecte omstandigheden zijn. Je krijgt als skiër een privé-helikopter om naar de plaats van je eerste afdaling te vliegen. Uiteraard komt deze helikopter wel met een piloot en iemand van de organisatie – je wordt niet aan je lot overgelaten.

4. Telluride

heli-skiën ski snowboarden wintersport extreme sports Pure Luxe

In Colorado is ’t eveneens goed vertoeven tijdens de wintersport. Wat opvalt aan dit wintersportgebied is ’t feit dat de sneeuw pas laat in het seizoen van zeer hoge kwaliteit is. Hierdoor is de sneeuw zeer dik en kun je als beginner rustig een gokje wagen wanneer ’t op heli-skiën aankomt. Helitrax brengt je naar de perfecte spots om met een voldaan gevoel je eerste sprong te maken én af te ronden.

5. De Dolomiten

heli-skiën ski snowboarden wintersport extreme sports Pure Luxe

De Dolomiten zijn onder fanatieke wintersporters zeer geliefd. Het is niet voor niets dat de UNESCO dit gebergte in 2009 toevoegde aan de werelderfgoedlijst. Het gebergte kent zeer grote vlaktes met de meest stijle afdalingen die je maar in kunt denken. Samen met Ciasa Salares’ heli-ski experience kun je hier de best mogelijke ervaring genieten. Zo is er een perfecte helikoptervlucht tot je beschikking (waarvan het niveau door jou zelf aan te geven is) en wordt je voorafgaand en naderhand voorzien van de beste service.

Bron: Robbreport