Dat vintage Rolexen het goed doen in de markt voor horloges, dat is al lang geen geheim meer. Hoe spectaculairder en zeldzamer je ‘kroontje’, hoe hoger de verkoopprijs. Vrij normaal natuurlijk, zo gaat het voor veel producten. Echter, de prijsstijgingen die sommige Rolex-modellen doormaken zijn werkelijk ongeëvenaard. Neem bijvoorbeeld deze oude Rolex Submariner uit 1956 – ook wel de James Bond genoemd.

Christie’s veilt zeer speciale Rolex Submariner uit 1956

We spreken dan wel over een prijskaartje van 1 miljoen dollar, maar dit was niet direct verwacht. Christie’s schatte het horloge op een potentiële opbrengst van $500.000 tot $1.000.000. Een zeer ruime schatting, maar voor de liefhebber met vermogen is het een zeer slimme investering. Zoals we al vaker ervaren hebben stijgen dergelijke horloges alleen maar in prijs. Modellen van dit kaliber zijn zeer waardevast en maken alleen maar prijsstijgingen door.

Dit bijzondere horloge verscheen op het witte doek aan de pols van Sean Connery in de Bond-film Dr. NO. Wat deze specifieke Rolex Submariner zo speciaal maakt is het feit dat er geen bezel aanwezig is (zoals we dat gewend zijn van een Submariner). Daarnaast heeft de dial de herkenbare Explorer-indexen met een zichtbare 3, 6 en 9. Om het geheel af te maken is het een ‘Sub’ met een ‘meters-first’ notering in het rood. Het merendeel van de Rolex Submariners geeft de diepte aan in Feet en vervolgens in meters. Het horloge werd geveild tijdens de Exceptional Watches Auction van Christie’s in New York.

Bron: Christie’s