Voor liefhebbers van safari reizen en in het bijzonder giraffes, is er nu een unieke ervaring die een hotel in de Afrikaanse stad Kenia aanbiedt. In de hoofdstad van Kenia kun je nu een hotel boeken waar je vergezeld wordt door giraffes. We geven toe dat het een eindje reizen is, maar dit is het meer dan waard als je van safari’s houdt. De foto’s spreken voor zich.

Luxe hotel met giraffes in Nairobi

Giraffe Manor – zoals het hotel heet –  is een exclusief boetiekhotel, eigendom van The Safari Collection. Giraffe Manor wordt vaak een van de meest Instagrambare hotels ter wereld genoemd en ligt op 12 hectare grond in liefst 140 hectare inheems bos. Het giraffe hotel bevindt zich in de voorstad Langata in Nairobi. Giraffe Manor wordt door toeristen gezien als een van de meest iconische gebouwen van heel Nairobi.

safari

Het historische landhuis heeft een buitengewone aantrekkingskracht en heeft roots die teruggaan tot de jaren 1930 toen bezoekers voor het eerst massaal naar Oost-Afrika trokken om van safari’s te genieten. Het hotel heeft een elegant interieur, groene tuinen, zonnige terrassen en heerlijke binnenplaatsen. Gasten beweren dat het net is alsof je de film Out of Africa binnenwandelt. Eén van de twaalf kamers is ook daadwerkelijk vernoemd naar de auteur van het gelijknamige boek, Karen Blixen.

Rothshild-giraffen

Een van de meest fascinerende dingen aan Giraffe Manor is de kudde Rothschild-giraffen die ’s ochtends en’ s avonds op bezoek komen en hun lange nek in de ramen steken in de hoop op iets lekkers, voor ze zich terugtrekken in hun bosreservaat. Een bijzonder tafereel, dat je niet vaak ergens gaat tegenkomen.

Giraffe
Giraffe

Giraffe Manor is te boeken voor de nacht of als onderdeel van een complete safari op maat met The Safari Collection. Op de website kun je ook giraffe gerelateerde producten aanschaffen, om helemaal in stijl aan te komen in de hotelkamer. Ideaal!