Weber heeft zojuist een handige nieuwe draagbare grill onthuld waarmee barbecueliefhebbers onderweg gewoon ongehinderd kunnen grillen. Zoals de naam al weggeeft, is de Traveller Grill ontworpen voor avonturiers die onderweg toch zichzelf willen trakteren op een welverdiende maaltijd van klasse. Het bevat nog altijd de kenmerkende slanke esthetiek en hoogwaardige constructie, maar is ontworpen om nóg gemakkelijker mee te vervoeren.

De barbecue biedt plaats aan 15 hamburgers tegelijk

Zo eenvoudig voor transport en opslag dat ‘ie met gemak achterin de kofferbak van je Range Rover past. Best lekker want in de natuur van Colorado zal een zoektocht naar een 5-sterrenrestarurant erg moeizaam verlopen. Weber zegt dat je de grill met slechts één hand kunt opzetten of inklappen, zodat je amper fysieke inspanning hoeft te verrichten. De grill-installatie wordt ook geleverd met een ‘heavy-duty karframe en rubberen wielen’ om alle weersomstandigheden te overleven.

Barbecue

Als het op koken aankomt, heeft de grill een met porselein geëmailleerd deksel voor een betere warmteopslag en gietijzeren grillroosters die warmte geleidelijk verdelen om zo het beste stukje vlees te garanderen. Het grote grilloppervlak biedt genoeg ruimte om wel 15 hamburgers tegelijk te prepareren om ervoor te zorgen dat al je amices tegelijkertijd kunnen aanschuiven.

De enkele brander kan tot 13.000 BTU’s produceren (voor de echte kenners) voor echte schroeiende kracht en is ook ontworpen om gas efficiënt te gebruiken. Volgens Weber biedt de grill een kooktijd van maximaal twee uur op een enkele gasfles.

Weber Traveler Gasbarbecue

Elders is de grill uitgerust met een royale bijzettafel met speciale haken om uw grillgerei vast te houden. Het heeft ook een ingebouwde thermometer waarmee u de temperatuur van uw ingrediënten in de gaten kunt houden. “Er zijn geen compromissen met de Weber Traveler-grill – alleen avontuur en geweldig eten”, zegt Weber’s VP en algemeen productmanager Jennifer Bonuso.

De Weber Traveler Gasbarbecue staat nu online voor een prijs van €471,45. Het lijkt er echter vooralsnog op dat de set is uitverkocht, maar houdt het in de gaten zodra er een nieuwe lading binnenkomt.

Wie nog even een stap verder wil gaan, kan ook kiezen voor deze Duitse camper met geïntegreerde Greenn Egg-barbecue.