Op 13 september 2021 was het dan eindelijk zover: Apple introduceerde de iPhone 13-modellen, bestaande uit de standaard iPhone 13, een 13 mini, een 13 Pro en een 13 Pro Max. Deze installatie van Apple volgt de iPhone 12 op, die op 23 oktober 2020 werd uitgebracht. De iPhone 13-versies zijn beschikbaar in vijf kleuren, hebben een verbeterde display, een sterkere batterij, snellere processoren en nóg betere camera’s dan zijn voorgangers. Dit is alles wat je wil weten van de nieuwe iPhone 13.

Maak kennis met de gloednieuwe iPhone 13

Het hagelnieuwe toestel draait op de nieuwe A15-chip met een batterij die het volgens Apple 2,5 uur lang zou moeten volhouden ten opzichte van de iPhone 12, terwijl de iPhone 13 mini 1,5 uur langer zou moeten meegaan dan de 12 mini op een volle lading. Mocht je gebruik maken van een snellader is het toestel binnen 30 minuten tot 50% opgeladen en kan je met een volle batterij tot 55 uur audio afspelen of tot 17 uur aan video’s kijken.

Beide modellen zijn voorzien van ingrijpende technologische innovaties, waaronder het meest “geavanceerde dual camera-systeem in een iPhone ooit.” Het device heeft een nieuwe groothoekcamera met grotere pixels en optische beeldstabilisatie (OIS) met sensorverschuiving, waardoor zowel foto’s als video’s bij weinig licht nog beter tot hun recht komen. Het vernieuwde TrueDepth-camerasysteem is kleiner, zodat de display nog groter is, maar nog altijd voorzien van dezelfde technologieën, zoals Face ID.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door apple (@apple)

Dankzij het ultra-helderde Super Retina XDR-display komt de content op het scherm tot leven en het OLED-display is 28% helderder. Dit houdt in dat je scherm beter te zien is in de volle zon, wat wel zo lekker is als je aan het dobberen bent op een jacht in Italië. Laat je ‘m uit je handen glippen in de jacuzzi aan boord, dan is er niets aan de hand aangezien het toestel voldoet aan de toonaangevende waterbestendigheidsnorm IP68. Hetzelfde geldt voor wanneer je ‘m op het dek laat vallen, dankzij de valbestendigheid van het Ceramic Shield.

Dubbel zoveel opslagruimte

Verder biedt het model dubbel zoveel opslagruimte (128 GB) in vergelijking met het vorige model. Maar ze stellen je ook in de gelegenheid om te gaan voor een exemplaar met 256 of 512 GB, en voor het eerst komen er ook versies met 1 TB aan opslagruimte beschikbaar.

Foto: Apple

Esthetische kenmerken van de iPhone 13

Los van de geavanceerde hardware is de esthetiek voor velen minstens even belangrijk. Het ontwerp is robuust en afgewerkt met afgeplatte kanten, een elegante aluminium behuizing en kent veel gelijkenissen met de iPhone 12. De displays meten 6,1 en 6.7-inch en het toestel is verkrijgbaar in kleuren blauw, roze, middernacht, sterrenlicht en rood.

Prijslijst van de verschillende versies

Het instapmodel (met 128 BG) is verkrijgbaar vanaf € 909 en voor de iPhone 13 mini zal je € 100 goedkoper uit zijn. Voor de iPhone 13 Pro met 128 GB aan opslagruimte zal je € 1159 euro over moeten hebben. En tot slot de meest uitgebreidere versie van het viertal: de iPhone Pro Max. Deze nieuwe iPhone 13 is met stipt de meest prijzige en ligt op je te wachten met een prijskaartje van € 1.259 (128 GB).

De aankondiging van het techbedrijf van CEO Tim Cook omvatte onder meer ook twee nieuwe iPads en de nieuwe Apple Watch Series 7, terwijl er niks naar buiten kwam over een mogelijk upgrade van de AirPods.