Honden met een welvarende baas worden veelal extra verwend ten opzichte van iemand die iets minder kan besteden. In eerste instantie denken we dan aan ‘beter’ voer, meer speeltjes en meer ruimte in huis, maar dit kan nog veel verder gaan. De baas van een Maltezer sloofde zich wel heel erg uit. Dit anonieme persoon liet namelijk haar hond in zijn ééntje in een Airbus-jet Air India Business Cabin overvliegen, waar liefst 170 personen in passen.

Een twee uur durende vlucht voor een hond

De hond genaamd Bela nam de Air India-vlucht AI-671 die met zijn eigenaar vanuit Mumbai vertrok naar Chennai. De vlucht duurde om en nabij de twee uur. Het gehele vliegtuig afhuren kostte de eigenaar $ 3300. De J-klasse cabine op Air India A320-vliegtuigen heeft twaalf stoelen, deze waren allemaal gereserveerd voor de puppy. Op zich is een hond meenemen op een vlucht niet iets heel geks, want het gebeurd wel vaker, maar om nou twaalf stoelen bezet te houden voor je harige compagnon is ook wat overdreven.

Bela is niet de enige vierpoter die zo verwend wordt

Dieren die een emotionele steun kunnen bieden aan hun baas mogen van verschillende luchtvaartmaatschappijen met de eigenaren meereizen. In het geval dat een passagier met zijn huisdier in business class reist, wordt de laatste rij van de cabine toegewezen. Vorig jaar tussen juni en september vloog Air India ongeveer 2.000 huisdieren op haar binnenlandse vluchten.