Zakenblad Forbes brengt eens in de zoveel tijd een lijst uit waarin ze de rijkste ter wereld op een rijtje zetten. Van al die 2.668 miljardairs zitten er uiteraard een hoop artiesten, atleten en influencers tussen. Na eerder al TikTok-sterren en atleten te hebben behandeld, is het ditmaal tijd voor artiesten. Deze drie zijn niet alleen uiterst muzikaal, maar hebben ook een kloppend ondernemershart.

3. Jay-Z

Jay-Z kan natuurlijk niet ontbreken in een lijst als deze. De 52-jarige producer, ondernemer en rapper neemt de derde plek voor zijn rekening. Uiteraard zijn er de laatste jaren weinig concerten geweest, dus van die inkomsten moet de 52-jarige het niet hebben. Hij is daarentegen stinkend rijk geworden door zijn goedlopende Armand de Brignac-champagne, waarvan hij vorig jaar 50% verkocht aan Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), en D’Ussé-cognac.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

De beste man zou hier tientallen miljoenen uithalen, maar dat is niet zijn enige inkomstenbron, want zijn entertainmentbedrijf Roc Nation bedrijf loopt tevens als een tierelier. Ten slotte heeft de rapper ook nog een kunstcollectie in zijn bezit van Jean-Michel Basquiat, deze zullen ongetwijfeld niet goedkoop zijn.

In 2019 brak Jay-Z een record door als eerste rapper de miljardairs-status te bereiken. In die drie jaar heeft de Amerikaan zeker niet stilgezeten en met zijn ondernemingen heeft hij er een extra $ 300 miljoen aan weten toe te voegen. Dit brengt zijn vermogen op $ 1,3 miljard.

2. Rihanna

Het gouden keeltje van de 34-jarige toekomstige moeder Rihanna heeft een groot aandeel in haar succes, maar ze heeft daarentegen ook nog eens een écht ondernemershart. Zo speelt haar Franse cosmetica lijn een veel grotere rol in haar miljoenenvermogen.

Savage X Fenty werd in mei 2018 opgericht en had indertijd geen last van opstartproblemen. In het debuutjaar genereerde het piep-jonge merk al $ 558 miljoen. In februari van 2021 meldde Forbes dat het bedrijf een jaloersmakende $ 1 miljard waard zou zijn. Echter heeft LVMH, net als bij de nummer 3 in deze lijst, 50.1% van de aandelen in handen. Forbes schat haar vermogen op een indrukwekkende $ 1.7 miljard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

1. Kanye West (Ye)

Op nummer één staat de rapper die al tientallen jaren bekend is in de muziekscène. De een vindt hem geweldig en de andere kan zijn bloed wel drinken en wimpelt hem af als gestoord. Maar hoe je het went of keert, de Amerikaan weet hoe je hits moet scoren. En dat loont. Wereldwijd plaatst hij zichzelf op nummer #1535 als het gaat om rijkste mensen ter wereld.

Zijn samenwerking met Adidas waar ‘Yeezy‘ uit is ontstaan hebben hier ook een erg groot aandeel in. Maar zijn carrière het begon dus allemaal muziek. Hij heeft meer dan 140 miljoen muziekplaten verkocht: geen enkele andere artiest op de wereld kreeg dit voor elkaar. Op Spotify heeft de beste man maandelijks ruim 45,5 miljoen luisteraars en per optreden vraagt hij maar liefst $ 500.000. Dit brengt zijn totale vermogen op $ 2 miljard. Hiermee zou hij de rijkste artiest ter wereld zijn.

drie rijkste artiesten