Als er één staat in de Verenigde Staten van Amerika is die het concept van ontspanning belichaamd, dan moet het Hawaï zijn. De beroemde tropische eilandstaat omvat een groot aantal eilanden (137 in totaal!) en de staat dankt zijn naam aan één van deze eilanden, ook wel The Big Island genoemd. Hawaï is van oudsher een zeer populaire cruisebestemming, niet alleen vanwege de zon en de bezienswaardigheden, maar omdat het iets unieks biedt dat je moeilijk ergens anders in Amerika zult vinden: eilandhoppen! Lees hier hoe je een luxe cruise kan doen en hoe je een visum kunt aanvragen.

Eilandhoppen tijdens een luxe cruise in Hawaï

Er zijn veel organisaties die cruises van en naar Hawaï aanbieden. En hoewel ze allemaal prachtige ervaringen en een geweldige manier om te ontspannen bieden, bieden ze niet allemaal de mogelijkheid om meerdere eilanden te bezoeken. Over het algemeen richten de meesten zich op één of twee eilanden. Om te gaan eilandhoppen, ben je op zoek naar een meerdaagse cruise die aanmeert in meerdere Hawaiiaanse havens. Een populaire keuze voor toeristen is de Norwegian Cruise Line. In plaats van vast te houden aan een bepaald eiland meren ze aan bij meerdere eilanden, zodat je kunt ervaren wat elke Hawaiiaanse havenstad uniek maakt. Een andere optie is UnCruise Adventures, die soortgelijke uitgebreide en luxe cruises aanbiedt. Je wilt minimaal een 14-daagse cruise plannen om genoeg tijd te hebben om elk eiland echt te ervaren. Wat een luxe, om 14 dagen op een all-inclusive cruiseschip te zonnen en vakantie te vieren.

137 eilanden?! Welke moet ik kiezen?

De 137 eilanden van Hawaï omvatten alle eilanden, ook de onbewoonde. Slechts zeven van de eilanden zijn bewoond, en de meeste mensen wonen op de vier grootste: Hawaï, Oahu, Maui en Kauai. Het zal je niet verbazen dat dit ook de populairste zijn. Elk eiland heeft iets unieks te bieden, van de spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden van Kauai tot het groene zandstrand van Hawaï. Je kunt gemakkelijk hele vakanties op één eiland doorbrengen. Misschien wil je Pearl Harbor in Oahu bezoeken? Als je van duiken houdt, kunt je in Maui snorkelen bij Black Rock. Zorg ervoor dat je zich goed inleest over wat elk eiland te bieden heeft. Toeristen worden vaak overweldigd door de enorme hoeveelheid bezienswaardigheden en activiteiten, en men moet niet vergeten dat de cruise niet op je zal wachten als het tijd is om weer aan boord te gaan.

Ga je op een luxe cruise naar Hawaï? Je hebt een ESTA nodig

De meeste reizigers die met het vliegtuig naar Amerika reizen hebben een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) reisvergunning nodig hebt om aan boord van het vliegtuig te mogen. Hetzelfde geldt echter ook voor aankomsten over zee. Of je nu per vliegtuig of per boot aankomt, een ESTA is verplicht om naar de Verenigde Staten te reizen.

Gelukkig is het proces om een ESTA te krijgen heel kort en eenvoudig. Je vult het online ESTA-formulier in, voltooit de betaling en wacht tot het wordt goedgekeurd. Een ESTA is geen fysiek document, dus je hoeft het niet af te drukken. Zodra het ESTA is goedgekeurd, wordt het digitaal aan je paspoort gekoppeld. Het enige wat je dus hoeft te doen om aan boord van het vliegtuig of de cruise te gaan is uw paspoort te laten zien. Met een ESTA mag je 90 dagen in Amerika verblijven, dus genoeg tijd voor een luxe cruise in Hawaï.