De Noorse spits Erling Braut Haaland maakt al maandenlang furore in Europa met zijn vele goals. Afgelopen zomer transfereerde de 22-jarige voor een bedrag van € 60 miljoen van Borussia Dortmund naar Manchester City, waar hij vorige week opnieuw de harten van de voetbalfans stal met een ‘Zlatan-achtige’ wereldgoal tegen, uitgerekend, Borussia Dortmund.

Indrukwekkende collectie van Haaland

Zijn ongekende prestaties op het veld laten hem qua financiën allesbehalve koud. Tijdens het afscheid bij Borussia Dortmund gaf hij alle spelers en een deel van het achterkamerpersoneel al een roestvrijstalen Rolex Submariner, een geintje dat hem zo’n €500.000 kostte. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Haaland al een behoorlijke uurwerkenverzameling opgebouwd. Het is algemeen bekend dat Haaland groot liefhebber is van gouden horloges, hier volgen de meest opvallende werken.

Vacheron Constantin Overseas

Hoewel Vacheron Constantin vaak een beetje wordt ondergesneeuwd door merken als Audemars Piguet en Patek Philippe, heeft dit Zwitserse merk een minstens net zo’n rijke geschiedenis. Onder de échte liefhebbers staat het merk en dit horloge echter hoog aangeschreven, zo ook bij Erling Haaland. De waarde ligt rond de €57.000.

Vacheron Constantin Overseas - 4500V/110R-B705 Other View Front

Patek Philippe Nautilus Moonphase

Dit forse rosé gouden horloge heeft een asymmetrische wijzerplaat en bevat zowel een gangreserve als een kleine seconde-aanduiding. Opvallend is ook het maanfase venster, dat in een subdial is geïntegreerd. De klok is gemonteerd op een luxe alligatorleren band en de prijs van deze Patek ligt op ongeveer € 125.000.

Patek Philippe Nautilus Ref. 5712R-001 Rose Gold

Rolex Cosmograph Daytona 

Haalands duurste en meest exclusieve horloge is zonder twijfel deze Rolex Cosmograph Daytona ‘Eye of the Tiger’. Deze versie is gemaakt van geel goud en heeft een zeer exotische wijzerplaat met diamantpatroon. Ook de bezel is ingelegd met diamanten, waardoor dit zonder twijfel Rolex’ meest exclusieve horloge is. Niet voor niets is hij dan ook alleen weggelegd voor fervente Rolex-klanten, zoals Haaland dus. De waarde van dit uurwerk ligt rond een verbluffende € 400.000

Rolex Cosmograph Daytona Eye of the Tiger Chronograph Automatic Chronometer Diamond Men's Watch 116588TBR-0003 - 546x546

 

Andere horloges van Haaland

Naast deze exclusieve exemplaren heeft de 22-jarige Noor ook nog een aantal ‘normale’ horloges. Dit zijn onder andere een aantal Patek Philippes, zoals een witgouden Aquanaut en roestvrijstalen Nautilus. Daarnaast heeft Haaland ook nog een paar Rolexen, waaronder een Day-Date ‘President’ met diamanten ring, een vintage GMT-Master ‘Root Beer’ en minimaal twee Cosmograph Daytona’s, waarvan één gouden met groene wijzerplaat en één platina met blauwe wijzerplaat.

Het is hoe dan ook duidelijk waar de ‘nieuwe Agüero’ zijn geld graag aan uitgeeft. En met zulke indrukwekkende prestatiecijfers gunnen we hem dat van harte.