Na het overlijden van Koningin Elizabeth II haar zoon Charles automatisch gepromoveerd tot koning. Het Britse koningshuis bezit naast allerlei diamanten, kunstcollecties en andere vormen van activa, lijsten aan vastgoed in het buiten- en binnenland. Volgens Forbes houdt de nieuwe koning in feite overzicht over zo’n $ 42 miljard aan activa. Wat de meesten waarschijnlijk niet weten, is dat Koning Charles III een Roemeens plattelandsretraite in Transsylvanië, een historische regio in het noorden van het land en geboorteplaats van de aristocratische vampier graaf Dracula, heeft. En u kunt daar een huisje huren.

Retraite van Koning Charles III in Transsylvanië, Roemenië

De 73-jarige monarch heeft zich meer dan 70 jaar kunnen voorbereiden voor de functie en erfde stukken land, koninklijke landgoederen, zeldzame juwelen, schilderijen en andere persoonlijke eigendommen van zijn strijdlustige moeder, zoals zijn haar geliefde kasteel in Balmoral, Schotland, waar ze stierf.

Koning Charles III

Maar al voordat Charles de troon mocht bestijgen, was hij als Prins van Wales de eigenaar van een drie huizen in cottage-stijl, genesteld tussen de heuvels van de Zalán-vallei in Transsylvanië. Koning Charles III kocht het pand in 2006, waar hij na een bezoek een van de huisjes kocht en in 2010 terugkwam en de resterende huizen kocht.

Gasten hebben de keuze uit zeven tweepersoonskamers die zijn ingericht in typisch Transsylvanische stijl. “Het pand heeft zijn Transsylvanische authenticiteit behouden door zorgvuldig te zijn gerestaureerd met traditionele methoden en materialen. Het is nu open voor het ontvangen en vermaken van individuele reizigers van over de hele wereld.”

Alle accommodaties zijn voorzien van een eigen badkamer, een terras en een woonkamer met een complete keuken. Er is ook nog een huisje met een salon en een eethoek. Perfect voor mensen die even willen ontsnappen van de dagelijkse sleur en het altijd maar aan staan, want op internetverbinding hoeft u in dit gedeelte van de wereldbol niet te rekenen. Daardoor heeft u alle tijd om de lokale cuisine uitte proberen, aangezien maaltijden worden bereid door een lokale chef-kok die een menu maakt op basis van de dagverse oogst. Onder het genot van een glas glühwein.

Paard en wagen

Het gebrek aan moderne voorzieningen moedigt gasten aan om deel te nemen aan ervaringen zoals ritjes met paard en wagen, wandelingen langs de talrijke natuurpaden of een bezoek aan de winkels in het nabijgelegen dorp Viscri. Of ga op een excursie zoals een arrensleetochten met bellen of bezoek lokale ambachtslieden.

Het Transsylvanische pension is niet het enige voormalige toevluchtsoord van de monarch waar je een nacht kunt boeken. Er is ook Dolphin House in Sicilië, Italië en Dumfries House in Schotland.

Een huis in ” een van de meest harmonieuze omgevingen in de heuvels van Transsylvanië” kunt u nu boeken vanaf zo’n € 110 per nacht.